Lassított popsláger az új trend Hollywoodban

Kétféle sokakat idegesítő hollywoodi trend van kibontakozóban mostanában. Az egyik, hogy egy hollywoodi film 1,5-3 perces előzetesét (trailer) felvezető 15 másodperces-1 perces teaser is kap már egy teasert, amely 10 másodperces és csak random képkockákat mutogatnak a filmből, a másik, hogy az előzeteseket megszállták a lassított popslágerek.

Leo a Nagy Gatsbyben

Persze Hollywood és a zeneipar mindig kéz a kézben járt, rengeteg volt az átjárás a színészek és a zenészek között, James Bond-filmet sem tudunk elképzelni egy nagy, a filmhez írt popsláger nélkül, ahogy azon sem lepődünk meg, hogy Eminem egy egész albumot szentel a Southpaw című bokszdrámának.

Az a jelenség, amire mi gondoltunk elsősorban az előzetesekben hallható (esetenként a filmben is feltűnik) és az elmúlt 1-2 évben vált igazán nagy divattá.

Fentebb látható a Suicide Squad, vagyis az Öngyilkos osztag című, jövőre érkező mozifilm előzetese, amely alatt a Bee Gees I Started a Joke című dalának lassított verzióját hallhatjuk és még ha Joker miatt vicces is a dal és a címválasztás, a dolog egyáltalán nem valami újkreatív hókuszpók, hiszen a lassítsunk le egy világhírű slágert eszközével élt már a

San Andreas – Törésvonal

A Dwayne Johnson-féle katasztrófafilm, a Törésvonal előzetesében a San Franciscó-i helyszín miatt szólt The Mamas & the Papas California Dreamin’-jének feldolgozása,

Bosszúállók: Ultron kora

A Bosszúállók 2 trailerében pedig a Pinokkió-rajzfilmből ismerős I’ve Got No Strings verziója hangzott el, utalva a főellenség Ultron mesterséges intelligenciájára.

A szürke ötven árnyalata

A szürke ötven árnyalata filmadaptációjához maga Beyoncé énekelte fel egy kicsit lassabban a Crazy in Love című slágerét.

Akasztófa

De itt van az Akasztófa című horror, ami a Nirvana Smells Like Teen Spiritéhez nyúlt hozzá.

Birdman

Tavaly az Oscar-díjas Birdman is a Crazy című Gnarls Barkley-szám lassításával kezdte el hódító hadjáratát.

Zero Dark Thirty

A Zero Dark Thirty – A bin Láden-hajsza című film használta a Metallica amúgy sem túl gyors Nothing Else Matters című dalának még lassabb változatát.

A nagy Gatsby

Korábban, 2012-ben először A nagy Gatsby előzetesében hallhattuk szokatlan feldolgozásban a The Turtles Happy Togetherjét.

Szólj hozzá