Lassul a Netflix előfizetői bázisának növekedése

A Netflix előfizetői bázisának növekedése jelentősen lelassult, mivel a koronavírus-járvány által kiváltott streaming-boom csökkenni látszik. Alig több mint egy évvel ezelőtt, amikor a Covid-19 a világ nagy részét leállásra kényszerítette, a streamingszolgáltatók kiterjedt könyvtárai sokak számára mentőövvé váltak.

Miközben a világjárványtól és az emberek jövedelmére gyakorolt gazdasági hatásoktól való félelem teljesen mindennapossá vált, az olyan streaming platformok, mint a Netflix, óriási növekedést értek el az új előfizetők számában.

Hónapok óta egyértelmű, hogy a mozik bezárásával a streaming platformok lépéselőnybe kerültek, hogy teljesen forradalmasítsák a filmek megjelenésének és megtekintésének módját.

Az olyan szolgáltatások, mint a Netflix vagy a Disney+ népszerűsége az előfizetéses streaming platformok számára is felértékelte az eredeti tartalmak létrehozásának lehetőségét. Annak ellenére, hogy a világjárvány miatt számos új tévéműsor és film gyártása lelassult, az előfizetők számos nagyszerű premierben részesültek ebben a nehéz időszakban. Ám miközben a Netflix az elmúlt év során látszólag legyőzhetetlen erővé nőtte ki magát, a szolgáltatás jövője már nem ilyen egyértelmű.

A The Guardian beszámolója szerint a Netflix korábban tapasztalt fellendülése jelentősen lelassult 2021 első néhány hónapjában. Miután úgy becsülték, hogy a pénzügyi év első negyedéve nagyjából 6 millió új előfizetőt hoz majd, a Netflixnek, végül csak 4 millió új előfizetőt sikerült szerződtetnie. Ez a szám lényegesen kisebb, mint a 2020 utolsó hónapjaiban megszerzett 8 millió előfizető. Ráadásul a Netflix arra számít, hogy a következő negyedévben csak 1 millió előfizetővel bővül, így a streaming óriáscég az eddigi leglassabb növekedést produkálja.

A Netflix a maga részéről a világjárványt és annak az új műsorok és filmek gyártására gyakorolt közvetlen hatását okolja az alacsonyabb számokért. Elismerve, hogy az új év a szokásosnál kevesebb tartalommal látta el őket, a Netflix ragaszkodott ahhoz, hogy a pénzügyi lassulásnak semmi köze a más szolgáltatók, például a Disney+ és az Amazon Prime tartalmai által fokozott versenyhez.

A vakcinák megjelenésével ráadásul egy év óta először van remény arra, hogy a dolgok fokozatosan sokkal kényelmesebbé válnak a film- és sorozatgyártás számára. Hogy pontosan mennyi időbe telik, amíg a vakcina előnyei lehetővé teszik, hogy a film- és televíziós ipar úgy működjön, mint régen, nem tudni, de érdekes lesz látni, hogyan alakul a Netflix, amint ez a normalitáshoz való visszatérés befejeződik.

Mivel a filmforgalmazás egész jövője még mindig nagyon is a levegőben lóg. A mostani jóslatok azt vetítik elő, hogy ha a mozik újra megnyílnak a közönség előtt, az emberek újra élvezni fogják a moziba járás élményét.