Látványos új előzetest kapott a Jupiter hagyatéka

A Kick/Ass és a Kingsman írójának eddig sem kellett a szomszédba mennie azért, hogy valaki filmet vagy sorozatot készítsen valamelyik eszméletlen képregényéből, de a Netflix elég komolyan a zsebébe nyúlva felvásárolta Mark Millar egész Millarworldjét.

Ennek első darabja a Jupiter hagyatéka címet viselő sorozat lesz, amely a szuperhősök első nemzedékét mutatja be, miközben átadják a stafétát gyermekeiknek.

A szuperhősök első generációja közel egy évszázadon át biztonságban tartotta a világot. Most viszont a gyermekeiknek kell továbbvinniük a rájuk hagyott örökséget. Eközben a világban a feszültség egyre csak nő, a régi szabályok pedig már nem érvényesek.

Az Entertainment Weekly-nek nyilatkozva korábban azt mondta Mark Millar, hogy a Jupiter hagyatéka egy olyan szuperhős-sága, ami leginkább a Gyűrűk urához hasonlítható.

“Amikor elkészítettem az első szuperhős képregényemet, valami nagyobbat kellett csinálnom, mint a Bosszúállók, az Amerika kapitány: Polgárháború, a Logan vagy a Superman: Vörös fiú. Ez volt legalábbis a tervem, amikor az üres papír felett ültem” – mondta Millar és azt is hozzátette:

“Egy olyan történetet akartam készíteni, amely minden idők legnagyobb szuperhős-eposzává válik. Meg akartam csinálni a Gyűrűk Urát szuperhősökkel, amely időtálló, amelyet az emberek 50 vagy 100 év múlva is szívesen olvasnak.”

Mark Millar alkotása, a Jupiter hagyatéka 2021. május 7-től streamelhető a Netflix műsorán.