Hír és közéleti magazin
STAR WARS: THE FORCE AWAKENS, (aka STAR WARS: EPISODE VII - THE FORCE AWAKENS), from left: Carrie Fisher, as Leia, Harrison Ford, as Han Solo, 2015. ©Walt Disney Studios Motion Pictures/Lucasfilm Ltd./Courtesy Everett Collection

Leia nem lesz látható a Star Wars 9. részében

Bár korábban számos pletyka felmerült azzal kapcsolatban hogyan jelenítik majd meg a tavaly decemberben elhunyt Carrie Fisher által alakított Leia hercegnőt tábornokot a Star Wars 9. részében, a a jelenleg is zajló Star Wars Celebrationön Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke rossz híreket közölt a rajongókkal: Leia mégsem tér vissza a IX. epizódra.

Mindent befejezünk Leiával a nyolcadik részre, és Carrie fantasztikus lesz a filmben. Nagyon boldogok vagyunk, hogy múlt nyáron be tudtuk fejezni a forgatást. Sajnos Carrie eltávozott közülünk. Szóval, bár akkoriban már rég a kilencedik résszel foglalkoztunk, a forgatókönyv még nem készült el. De aztán átcsoportosítottuk a dolgokat. (…) Sajnos Carrie nem szerepel majd a kilencesben. De nagyon sokat fogjuk látni a nyolcadik részben.

Ez ugye azért is érdekes, mert valószínűleg jelentősen át kellett dolgozni a 9. rész cselekményét, hiszen Leia azért is fontos szereplője a jelenleg futó Star Wars trilógiának, mert egyrészt az Ellenállás vezetője, másrészt meg a “főgonosz”, Kylo Ren édesanyja, s ez a két dolog jelentősen befolyásolhatja, befolyásolhatta volna a cselekményt, főleg, hogy az Ébredő Erőben Kylo apja, Han Solo is elhalálozott.

A Star Wars 9. részét 2019-ben láthatjuk majd, addig persze van idő átdolgozni a történetet.