Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Lelőtték a Narcos 4. évadának helyszínkeresőjét

A Narcos sorozat helyszínkeresője Mexikóban keresett valósághű helyet a 4. évadnak, de a drogháború áldozata lett.

Valószínűleg igaza lehet Pablo Escobar fiának, aki azt mondta, hogy szerinte túl élethű a Narcos. A sorozat helyszíneinek felkutatásáért felelős 37 éves férfi, Carlos Munoz Portal ugyanis alámerült Mexikó legsötétebb bugyraiban, hogy megfelelő hátteret találjon a jelenetekhez, most pedig kiderült, hogy a sorozat munkatársát még szeptember 11-én agyonlőtték egy egyébként mindig is extrémen veszélyesnek titulált környéken.

Carlos Munoz Portalt az autójában lőtték meg többször is. Még nem tudni, hogy a történtek miatt a jövőben továbbra is Mexikóban gondolkodnak-e a készítők, de nincs kizárva, hogy a forgatások majd Kolumbiában folytatódnak, annak ellenére, hogy a 4. évad a hírhedt mexikói kartellt, a Juarezt mutatná be.

A hatóságok még nyomoznak az ügyben, de annyit már nyilvánosságra hoztak, hogy Munoz szétlőtt autóját és holttestét San Bartolomé Actopan mellett találták meg. Ebben a régióban a legmagasabb a gyilkosságok száma egész Mexikóban: csak júliusban 182 halálos áldozatról számoltak be.

Munoz kifejezetten nagy névnek számított a szakmában, hiszen olyan produkciókon dolgozott korábban, mint a Sicario, a Spectre, a Halálos iramban, vagy épp az Apocalypto.

Carlos Munoz Portal meggyilkolását nem hagyta szó nélkül Escobar hetvenéves bátyja, Roberto sem. Az amerikai The Hollywood Reporter filmes szaklapban ugyanis ismét keményen odaszólt a Narcost gyártó internetes szolgáltatónak. „Ez az én vidékem, mondtam már a Netflixnek, veszélyes errefelé, főleg a mi engedélyünk nélkül” – üzent a Medellín-kartell egykori könyvelőjeként és a bérgyilkosainak vezetőjeként is ismert Roberto. Azt is hozzátette, az amerikai stúdiónak változtatnia kellene a biztonsági protokollján, hogy meg tudja védeni a stábtagokat, amire jelenleg szemmel láthatóan képtelen. Escobar szerint a Netflixnek bérgyilkosokat kellene fogadnia.

Roberto Escobart még 1993-ban fogták el, a börtönben egy levélbomba részlegesen megvakította és megsüketítette, majd tíz év után szabadult. A hírhedt drogbáró testvére a sorozat miatt már korábban is kritizálta az amerikai vállalatot, s saját céget alapított, amely tavaly egymilliárd dollárt követelt a Netflixtől azért, mert az ő hozzájárulása nélkül dolgozta fel a történteket. Most egyébként óva intette az amerikaiakat attól, hogy Mexikóban vagy Kolumbiában forgassák tovább a sorozatot. Egyúttal azt is elmondta, hogy az internetes óriás egy hosszú viszontválaszban megfenyegette őt.

A mexikói drogháborúban a Los Angeles Times cikke alapján 20 éve nem tapasztalt vérengzés folyik. Júniusban összesen 2234 gyilkosság ügyében indított nyomozást az ügyészség.
Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<