kedd, január 26, 2021

Leonardo DiCaprio sorozatgyilkosnak áll

-

Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio párosa eddig olyan filmeket termelt ki, mint a New York bandái, az Aviátor, A tégla, a Viharsziget és A Wall Street farkasa, de nem állnak le, ugyanis szintén az ő párosukkal felvértezve érkezik Az Ördög a Fehér Városban (Devil in the White City) című adaptáció is, amelyet Erik Larson dokumentumregénye alapján készítenek el és amelyben DiCaprio sorozatgyilkost alakít majd.

Leonardo dicapri

Az Ördög a Fehér Városban

Az 1893-as év fordulópont volt Amerika számára: Chicago, ez az akkor még csak feltörekvő város, olyan világkiállítást rendezett, amely felülmúlta a híres párizsit, és biztosította Amerika helyét a világban; ráadásul felbukkant az első dokumentált amerikai sorozatgyilkos, H. H. Holmes.

Ez a lenyűgöző bestseller a világkiállítás megrendezésének viharos és eseménydús történetét meséli el, melyhez elválaszthatatlanul hozzáforrt az ördögien ravasz és pokolian kíméletlen Holmes tevékenykedése. Olvashatunk az 1890-es évek chicagói és amerikai építészetéről, hihetetlen sikerekről és drámai sorsokról, az eszmék harcáról a profit és a bürokrácia ellen, valamint egy olyan gyilkosról, akinek tettei emberek millióit sokkolták.

A főként egyedülálló, fiatal nőkre pályázó sorozatgyilkos áldozatainak számát 27 és 200 között becslik, lakhelyén, egy drogéria feletti átalakított kétszintes épületben pedig gázkamrát, krematóriumot és boncasztalt is találtak. Áldozatait általában kipreparálta, majd maradványaikat eladta különböző orvosi és tudományos célokra. Holmes-t 1894. november 17-én kapták el Bostonban, majd rövid tárgyalást követően fel is akasztották. Saját kérésére testét egy több tonnás betontömbbe temették el

Az alapos kutatást és lebilincselő történetszövést kombinálva Larson könyve a történelem felfedezését kínálja a legjobb regények izgalmával.

Kapcsolódó bejegyzések

Megérkezett a szeptember 11-i terrortámadásokat egy tárgyalóteremben feldolgozó The Mauritanian előzetese

Kevin Macdonald (Az utolsó skót király) rendezése február 19-én debütál Amerikában.

Ron Howard Ausztráliában forgatja a thaiföldi barlangi mentés történetét

Ausztráliában forgatja a két évvel ezelőtt Thaiföldön lezajlott drámai barlangi mentés történetét Ron Howard Oscar-díjas rendező. A film felvételei márciusban kezdődnek Queenslandben.

Leonardo DiCaprio aputestet villantott

A filmsztár a malibui strandon hódított fürdőnadrágban.

Jeremy Irons Hitlerrel néz farkasszemet a Netflix új filmjében

Jeremy Irons Oscar-díjas brit színész főszereplésével és német sztárstábbal filmesíti meg a München című bestsellert a Netflix.

Friss

Halálom napja filmkritika

A Fűrész-filmek rendezője ezúttal áldozati szertartást tart.

Újabb sorozatban vállalt szerepet Brie Larson

Brie Larson továbbra is igyekszik megtalálni az egyensúlyt a kisképernyő és a mozivászon között.

A ValóVilágból azt is megtudtuk, hogy a felsál a sertés nyakában van

A gazdálkodás hete zajlik éppen a ValóVilágban és ha már annyit tanultunk tőlük eddig is, akkor ezúttal is isszuk a szavaikat.

A Hírstart ajánlata