Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Lesz Mátrix 4. és Keanu Reeves is visszatér!

Úgy tűnik a rebootot elvetették, helyette az eredeti trilógia folytatódik.

Az eredeti trilógiát jegyző Wachowski testvérpár idősebbik fele, Lana Wachowski (korábban: Laurence Wachowski) írja és rendezi a negyedik Mátrix-filmet, írja a Variety a Warner Bros. bejelentése nyomán.

“Lana egy valódi látnok, egy egyedülálló és eredeti filmes” – büszkélkedett Toby Emmerich, a Warner Bros. elnöke a keddi bejelentéskor. Lana Wachowski egyébként nemcsak íróként és rendezőként, hanem producerként is dolgozik majd a Mátrix legújabb részén, rajta kívül Aleksandar Hemon (Sense8) és David Mitchell (It Follows) munkálkodik a forgatókönyvön.

Ráadásul az is hivatalos, hogy Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss is visszatérnek, előbbi Neót, utóbbi Trinityt játssza majd, ahogy eddig is.

A hírek szerint ezúttal a testvére nélkül dolgozó Lana Wachowski az új film kapcsán azt mondta:

Azok az ötletek, melyeket Lilly-vel körbejártunk 20 évvel ezelőtt, ma még relevánsabbak, mint akkor voltak. Nagyon örülök, hogy ezek a karakterek ismét az életem részévé váltak, és hálás vagyok azért, hogy újra együtt dolgozhatok régi jó barátaimmal.

Kíváncsian várjuk, hogy a bejelenés bármilyen hatással lesz-e a korábban bejelentett Mátrix-rebootra, mert jó eséllyel így annak előkészítését jegelni fogja a stúdió.

A Mátrix 4 munkálatai 2020-ban kezdődnek, 2021-ben lehet belőle premier.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<