Hír és közéleti magazin

‘Life in Pieces’ sorozat pilotkritika

Justin Adler, a Nem ér a nevem és a Dilinyósok után több mint 5 évvel újabb sorozatnak feküdt neki, méghozzá a Life in Pieces (Életünk darabkái), ami úgy egy kimondottan szituációs komédia, hogy közben egy szerethető családi vígjáték kíván lenni.

LifeInPiecesCBS

A Life in Piecesben egy többgenerációs család mindennapjaiba nyerhetünk betekintést, azonban nem az eddig megszokott “be egy házba mindenkivel, aztán majd lesz valami velük” módon, hanem egy-egy jelentősebb eseményt kiragadva az életükből, egy epizódot akár időben és térben is több helyen elhelyezve, mégis egymáshoz szorosan kapcsolódva.

Persze ez a család nem éppen átlagos fajta, a legkisebb gyereket kivéve mindenkinek megvan a maga szélsőséges hülyesége, ráadásul folyamatosan kínos szituációkba kerülnek, mégis van bennük valami hétköznapi, aminek köszönhetően pár másodperc alatt belopják magukat az ember szívébe.

CBS_LIFE_IN_PIECES_101

Ezzel együtt kétségem sincs afelől, hogy az is csoda lesz, ha egy évadot megél a sorozat, hiszen a stílusa a 10-20 évvel ezelőtti korszakra jellemző, amikor még tudtunk olyan sorozatokért rajongani mint a Dharma és Greg, az Igen drágám vagy az Életem értelmei. (Persze az is lehet, hogy teljesen rossz irányból közelítem meg és a közönség sokkal könnyebben elfogadja majd, mint az A to Z-t vagy a Selfiet tavaly, amik meg túl modernek kívántak lenni.)

Mindenesetre a Life in Pieces pilotjának minden pillanatában volt valami életszagú, egy nagyon könnyed és bájos sorozatról van szó, ami tökéletes esti kikapcsolódásnak tűnik akár hosszabb távon is. A kezdés 10/7, csak, hogy lehessen feljebb a szezon végére – ha megéli.