Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

LIGHT OF MY LIFE – Casey Affleck új filmjében kihaltak a nők

Casey Affleck Berlinálén debütált második nagyjátékfilmje egy poszt-apokaliptikus világról szól, ahol egy fertőzés következtében meghaltak a nők a Földön.

A forgatókönyvet, a rendezést és a főszerepet is magáénak tudó Casey Affleck a Light of My Life -ban egy lányát kisfiúnak álcázva rejtegető és védelmező családapát alakít egy poszt-apokaliptikus világban, ahol egy járvány – majdnem – a világ összes nőjével végzett. 

Az Y: Az utolsó férfi kifordított alapszituációjára építő Light of My Life műfaját tekintve dráma, bár nem kizárt, hogy ennek ellenére az erősebb gyomrúaknak ajánlott, ugyanis az USA-ban, R, vagyis felnőtteknek szóló korhatár-besorolást kapott. Az előzetes alapján mindenesetre nekünk a Leave no Trace jutott elsőként eszünkbe.

A film másik húzóneve egyébként A szolgálólány meséjével végképp világhírűvé lett Elisabeth Moss, még az ifjabbik Affleck testvér kislányát az Odakint vár című horrorban, illetve a Pen15 és a Hot Zone sorozatokban már feltűnt 12 esztendős Anna Pniowsky alakítja.

A történet azért is érdekes, mert Casey Afflecket néhány évvel ezelőtt két színésznő azzal vádolta, hogy 2010-es, Joaquin Phoenix-szel közösen készített áldokumentumfilmje, az I’m Still Here forgatásán szexuálisan zaklatta őket. A színész-rendező az Indiwire-nek azt nyilatkozta, hogy a Light Of My Life történetetét még a botrány előtt írta, így reméli, hogy elfogulatlanul viszonyulnak majd hozzá.

A  Light of My Life  világpremierje februárban volt a berlini filmfesztiválon, a filmet a nyáron bemutatták Karlovy Vary-ban, és augusztus 9-től az Egyesült Államok mozijai is műsorokra tűzik. Magyarországi premierről nincs hír.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<