Lisey’s Story: Julianne Moore főszereplésével új Stephen King sorozat jön az Apple TV-re

JJ Abrams produkciós cége, a Bad Robot és Stephen King ezúttal az Apple TV-re gyártottak egy minisorozatot, Julianne Moore főszereplésével.

A páros ezúttal a 2006-ban megjelent Lisey’s Story (Lisey története) című regényt adaptálta, a streamingszolgáltatás pedig megerősítette, hogy az új projekt valamikor ezen a nyáron debütál.

Stephen King saját szavai szerint ez az egyik legnyugtalanítóbb, legfelkavaróbb regénye, amelyet mindig is szeretett volna megelevenedni látni.

Lisey története

Lisey ​Debusher Landon huszonöt év házasság után vesztette el férjét, Scottot, aki több díjjal kitüntetett, népszerű író volt. Két év telt el azóta, s most végre elég erőt érez magában, hogy rendezze az irodalmi hagyatékot. Ráadásul kutatók és egyetemi könyvtárak is sürgetik, szeretnének hozzájutni a kiadatlan kéziratokhoz. Lisey munkához lát. Egyre több minden kerül elő, nemcsak befejezetlen vagy épphogy elkezdett művek, hanem recenziók, újságcikkek, interjúk, fényképek is. Liseyben megelevenedik a múlt. Mély és nagyon bensőséges kapcsolatukat néha rémisztő elemek árnyékolták. Scott roppant bonyolult személyiség volt, s gyermekkorában rettenetes traumák érték. Ez tükröződött a műveiben is. Lisey, aki rengeteget tanult tőle a könyvekről és az olvasásról általában, megismerhette a lélek mélységeit is. Később megértette, hogy létezett egy hely, ahová Scott visszavonult, egy hely, amely férjét megbetegítette, de ugyanakkor meg is gyógyította, amely elevenen felfalhatta, ám vezérelveket is adott életéhez. Most, Scott halála után Liseynek kell szembenéznie férje démonaival, s miközben átfésüli a papírhalmot, kezdetét veszi egy majdhogynem végzetes utazás a Scott-féle sötétség birodalmába. Kingnek talán ez a legszemélyesebb és legerőteljesebb műve az alkotás gyötrelmeiről, az őrület kísértéséről és a szerelem titokzatos nyelvéről.

Az új sorozat főszereplői: Julianne Moore, Clive Owen, Joan Allen, Jennifer Jason Leigh, Dane DeHaan és Ron Cephas Jones. A sorozat 2021 nyarán kerül be az Apple TV szolgáltatásba.