Hír és közéleti magazin

LOST IN SPACE – Remekül néz ki az Elveszve az űrben sorozatváltozata

A Netflixes Lost in Space – melynek első epizódját az űrben már levetítették – április 13-án debütál.

A ’60-as években három évadot megélt kultikus sorozat alig két hónap múlva feltámad hamvaiból.

A sztori szerint 30 év múlva a Föld lakhatatlanná válik, ezért néhány család űrhajóra száll, hogy élhető bolygót keressenek. A Robinson család hajója azonban egy baleset következtében letér a pályáról, így magukra maradnak az űrben, ahol kénytelenek új szövetségesekre lelni, hogy életben maradjanak – fényévekre onnan, ahova eredetileg meg kellett volna érkezniük.

A sorozatban Toby Stephens (Black Sails – Fekete vitorlák), Molly Parker (Kártyavár), Max Jenkins, Taylor Russell és Mina Sundwall alakítják a Robinson család tagjait, a hozzájuk csapódó manipulátor Dr. Smith karakterét Parker Posey (Superman visszatér), az elragadó, de zsivány természetű vállalkozó Don West figuráját pedig Ignacio Serricchio (Bérhaverok) kelti életre.

A minőségre garancia lehet Neil Marshall neve, aki korábban olyan sorozatok epizódjait rendezte, mint a Trónok harca, a Fekete vitorlák, a Hannibal vagy éppen a Westworld.

Az eredeti Lost in Space Magyarországon sosem volt kellően ismert, bár a Robinson család kalandjait bemutató sorozat 1998-ban már kapott egy mozis feldolgozást, amelynek William HurtGary Oldman és a Jóbarátok Joey-jaként befutott Matt LeBlanc voltak a húzónevei.