Bréking: Előzetest kapott a Lupin 2. évada

Nagyot ment év elején a Netflix Lupin címet viselő sorozata és ahogy ígérték hamarosan érkezik is a folytatás, ami nem az első évad második fele, hanem hivatalosan is a Lupin 2. évada lesz.

Assane bosszúhadjárata Hubert Pellegrini ellen szétrombolta a családját. Sarokba szorították, ezért most új tervvel kell előállnia, miközben saját biztonságát kockáztatja.

Pontos premierdátum még nincs, az biztos, hogy az Omar Sy főszereplésével készült Lupin 2. évada még 2021 nyarán megérkezik a Netflix kínálatába.

Korábban azt írtuk a sorozatról, hogy bár Arsene Lupin saját korának szuperhőse volt, Assane Diop nem szuperhős, csupán egy remek tolvaj (és egy közepesen rossz apa) és valahogy mindig két lépéssel az őt üldözők előtt jár, bár ahogy halad előre a történet egyre jobban szorul a nyakán a hurok.

Na nem csak az őt üldöző rendőrök miatt, hanem mert sikerült egy igencsak nagyhatalmú társadalmi réteget felbosszantania, akik ha nem is eszüknél, de hatalmuknál fogva folyamatosan ott loholnak a nyomában.

A sorozat alkotói ügyesen építenek arra, hogy a rendőrök a nyomozásuk során nem veszik komolyan az egyik Lupin-regényeket kedvelő kolléga feltételezését, miszerint az általuk kergetett bűnöző egy kitalált regényhős, Arsene Lupin által inspirálódna, az ő különböző alteregóit venné fel.

Ez így önmagában tényleg nem hangzik túl valószerűen, a Netflix sorozatában mégis ügyesen adaptálták modern és XXI. századi ügyekké az egykor bárónőket csábító mestertolvaj eseteit.