kedd, január 26, 2021

Magyar filmsikerek Peruban és Atlantában

-

Triplázott Pálfi György sci-fi drámája, Az Úr hangja a perui Insólito filmfesztiválon, ahol Balsai Mónit is díjazták az X – A rendszerből törölve című filmben nyújtott alakításáért. Az Atlantai Zsidó Filmfesztiválon Tóth Barnabás Akik maradtak című mozija kapott elismerést.

A Stanislaw Lem sci-fi regénye alapján készült, napjainkban játszódó családi krimi, Az Úr hangja a legjobb film díja mellett a legjobb rendezői díjat és Polgár Csaba révén a legjobb színészi alakítás díját is megkapta a szakmai zsűritől a perui szemlén.

Szintén a limai mustrán Balsai Mónit az X – A rendszerből törölve című, Ujj Mészáros Károly rendezésében készült thrillerben nyújtott alakításáért a legjobb színésznő díjával jutalmazták.

Magyar sikerrel zárult a február második felében mintegy ötven alkotást felvonultató Atlantai Zsidó Filmfesztivál is az Egyesült Államokban. Az idén huszadik alkalommal megrendezett jubileumi seregszemlén Tóth Barnabás Akik maradtak című rendezése kapta a legjobb narratív film díját.

Az 1948 Budapestjén játszódó, egy magányos férfi és egy árván maradt kamaszlány sorsszerű találkozásáról szóló, Szőke Abigél és Hajdúk Károly főszereplésével készült alkotást az Amerikai Filmakadémia tagjai tavaly beválasztották a legjobb tíz nemzetközi film közé az Oscar-versenyben, és nemrég elindult a moziforgalmazásba is.

Tóth Barnabás filmjét a Magyar Filmakadémia tagjai összesen tizenegy Magyar Filmdíjra jelölték, a díjátadó gála csütörtökön este lesz a Vígszínházban.

Kapcsolódó bejegyzések

Így öregedett meg együtt Ujj Mészáros Károly és Balsai Móni

Az első pillanatokban még nehéz volt megszokni a látványt, de összességében a pár elégedett volt 20 és 40 évvel későbbi önmagával.

A Mozinet Filmnapokon Cannes, Velence, Berlin és a Sundance legnagyobb sikerei is részt vesznek

2020. október 22. és 25. között rendezik meg a X. Mozinet Filmnapokat Budapesten és 14 további magyarországi városban, egyebek mellett a Sundance, Velence, Berlin és Cannes sikerfilmjeivel.

Balsai Móni örökbe fogadott egy kisbabát

A színésznő és férje végtelenül boldog most.

Bollywoodi feldolgozást kap a Liza, a rókatündér

Ujj-Mészáros Károly filmje, a több díjat elnyert Liza, a rókatündér már a bemutatása idején is meglepetést okozott, hiszen senki sem számolt azzal, hogy ilyen sok nézője lesz.

Friss

Halálom napja filmkritika

A Fűrész-filmek rendezője ezúttal áldozati szertartást tart.

Újabb sorozatban vállalt szerepet Brie Larson

Brie Larson továbbra is igyekszik megtalálni az egyensúlyt a kisképernyő és a mozivászon között.

A ValóVilágból azt is megtudtuk, hogy a felsál a sertés nyakában van

A gazdálkodás hete zajlik éppen a ValóVilágban és ha már annyit tanultunk tőlük eddig is, akkor ezúttal is isszuk a szavaikat.

A Hírstart ajánlata