Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

Magyar sorozatot még nem vártunk úgy, mint az Aranyéletet

Novemberben valami nagyon új érkezik magyar sorozatos fronton, az Aranyélet előzetes promóanyagai annyira meggyőzőek, hogy el sem hisszük, hogy megértük ezt.

Fotó: HBO
Fotó: HBO

Befejeződött az HBO legújabb és eddigi legdrágább saját gyártású sorozata, az Aranyélet forgatása. A november 8-án bemutatásra kerülő, krimi és társadalomkritikával gazdagított családi drámában egy olyan család játssza a főszerepet, ahol minden a látszatról szól: a Thuróczy Szabolcs által megformált apa, Miklósi Attila bűncselekményekből tartja el a családot, de egyre többször érzi, hogy tisztességes útra kellene térni, és megpróbál kitörni a hazugság és csalás világából.

Fotó: HBO
Fotó: HBO

A feleség, Janka, akit Ónodi Eszter alakít, a társadalmi ranglétrán szeretne feljebb jutni, hogy látszat-életük még tökéletesebbnek tűnjön, a kamaszkorú gyerekek, Mira (Döbrösi Laura) és Márk (Olasz Renátó) pedig kezdik sejteni, hogy milyen éles ellentétben áll egymással az, amit a szüleik mondanak nekik a tisztességről és a jó erkölcsről, és amit valójában tesznek. A két gyerek, mint minden kamasz, feszegetik a határaikat, és így válnak a szüleikkel egyenrangú szereplőkké ebben a sorozatban.

Aranyelet_jelenetfoto(2)
Fotó: HBO

A közel 80 napos forgatás alatt a két fiatal rendező, Dyga Zsombor (Köntörfalak, Utolér, Couch Surf) és Mátyássy Áron (Víkend, Utolsó idők) dolgozott a nyolc epizódon. ?Mindenki érezte, hogy remek dolog, amiben részt vesz.? ? Mondta Thuróczy Szabolcs, majd hozzátette. ? ?Biztos vagyok benne, hogy igazolni fogja a sejtéseimet, mert nagyon szerettem csinálni.?

Fotó: HBO
Fotó: HBO

A stáb legváltozatosabb helyeken forgatott, egyszerre bemutatva a felső tízezer és a mélyszegénységben élők hétköznapjait, így volt lehetséges bejutni a milliárdosok fényűző palotáiba és a VIII. kerület legkeményebb lakótelepére vagy egy lepukkant detoxikálóba. Ez a kettősség nemcsak a helyszínekre, hanem a szereplőkre is jellemző, így nem meglepő, hogy erre a sorozatra különösen igaz ?a látszat néha csal? kifejezés. A Mirát alakító Döbrösi Laura szerint ?a nézők folyamatosan fogják felfedezni a karakterek árnyoldalit.?

Fotó: HBO
Fotó: HBO

November 8-tól, nyolc héten keresztül minden vasárnap este megtekinthető a sorozat legújabb epizódja az HBO-n és az HBO Go oldalán is.

Alább a nemzetközi vonalon is erősnek mondható előzetes, amelynek érdekessége, hogy Varsics Péter díjnyertes rendező vezetésével, Szőke Dániel operatőrrel (Boggie: Parfüm című videóklipjének operatőre is egyben) készítette az HBO ezt a videót külön a sorozathoz.

<