Magyar sorozatsztárokkal indult sorozat a családon belüli erőszak ellen

Magyar sorozatsztárokkal indult sorozat a családon belüli erőszak ellen

Áldozatsegítő videopodcast-sorozat indult Hétköznapi történetek címmel – jelentette be Varga Judit igazságügyi miniszter. A sorozatot az áldozatsegítő központokban előforduló valódi esetek alapján készítik a szakemberek.

“OLYAN TÖRTÉNETEKET MUTATUNK BE SZÍNÉSZEK SEGÍTSÉGÉVEL, AMELYEK NEM CSUPÁN AZ ÁLDOZATTÁ VÁLÁS MEGELŐZÉSÉBEN SEGÍTENEK, DE ABBAN IS, HOGY FELISMERJÜK, HA KÖRNYEZETÜNKBEN HASONLÓ HELYZETBE KERÜL VALAKI.”

A dramatikus történetek bemutatását szakértői elemzések követik, melyekben kifejtik a helyzetek megoldásait, és a beszélgetés segít a téma iránt érdeklődőknek megérteni az áldozati helyzetek hátterét és körülményeit is – mondta a miniszter.

Az első részben Nóri (Tenki Réka, Mellékhatás) és Ákos (Babicsek Bernát, Szeress most!) kapcsolata első látásra akár ideálisnak is mondható: Nóri a mintafeleség, aki minden nap háromfogásos vacsorával várja haza férjét, Ákos pedig rendszeresen orchideával lepi meg párját, azonban egyre sötétebb lesz a kép. Kiderül, Ákos teljesen uralma alatt tartja párját, és a végén Csilla (Xantus Barbara, Drága örökösök), a feleség munkatársa is rájön, milyen titkot rejt a lakásukban található rengeteg orchidea.