Amerikai videó-milliomosok nyomában járnak a magyar sztárüzenetezők

Szinte alig van olyan különc sztár aki ne lenne vagy a Facebookon, vagy az Instagramon, sőt a TikTok is mintha kötelező lenne ma már. Szinte szemmel látható a versenyzés ami a virtuális közösség építés területén folyik. Van akinek jobban megy és hatalmas tábort épített, míg néhány lassabban reagáló művész látható lemaradásban próbálja megfejteni, mi hogyan is működik. Ez a verseny különösen fontossá vált, amióta a pandémia az oktatáson túl a szórakoztást is szinte teljesen a virtuális térbe kényszerítette.

sztaruzenet

Online koncertek, élő közvetítések a nappaliból és hasonlók, mindez legtöbbször ingyen. Mindeközben Amerikában egyre több online milliomos születik, mivel egy jövedelmezőbb platformon kamatoztatják a népszerűségüket. Brian Baumgartner az Office című tv sorozat sztárja például nemrég érte el az 1 millió dolláros bevételt, pusztán sztárüzenet videók készítésével a Cameo oldalán.

Ha nézzük milyen aprópénzt fizet a YouTube lejátszásonként, vagy hogy mennyi munkába telik egy komolyabb nézőszámot felépíteni, láthatjuk hogy megélni bizony nem könnyű a digitális térben. Egy új formátum azonban megoldás lehet erre a problémára. A Sztárüzenet oldalán keresztül egy kis kreativitással és népszerűséggel tisztességes összegeket kezdtek el keresni a magyar hírességek is, akik tagadhatatlanul egyre magabiztosabban mozognak ezen a virtuális színpadon.

A szolgáltatás lényege nem más, mint annak a lehetősége, hogy bárki egy-két kattintással személyre szóló videót rendelhessen választott sztárjától, aztán a körülbelül egy perces videót mintegy digitális ajándékként átadhassa, okozva azzal felejthetetlen pillanatot, akár életre szóló emléket. A februárban gőzerővel beindult platformon népszerű színészek, zenészek, motivátorok, humoristák, és hasonló művészek fogadják a 21 századi kihívást.

Balázs Andinak, vagy Csonka Picinek, Gombos Krisztiánnak, vagy Kollányi Zsuzsinak talán nem jelent akkora kihívást egy-egy szívből jövő gratuláció közvetítő videó elkészítése, Torres Dani könnyedén gitározik egy kicsit a kamerának, ahogyan Dér Heni is rutinosan veszi fel jófej videóját, amiben lazán ad személyes tanácsot edzésről és anyaságról, de, azért vannak akiknek még picit ijesztő az új féle színpad. Ezek a régivágású művészek még egy kicsit kivárnak, meglátják mi lesz ebből a sztárüzenetesdiből – annyi bizonyos, hogy most minden magyar sztár erről beszél.

Az oldal (a mérhető adatok szerint) elég jól pörög, és forgalma lassan eléri az első millió forintot, aminek 90%-a már sztárok zsebébe vándorolt, illetve jótékonysági alapítványokhoz, hiszen több sztár is felajánlotta bevételének egy részét vagy épp a teljes összeget segítő szándékkal.

Azt, hogy a sztaruzenet.hu lesz-e olyan sikeres mint az amerikai nagy testvér, természetesen majd az idő dönti el, persze közben mi kíváncsian várjuk melyik magyar sztár lesz az első videómilliomos…