Filmek, sorozatok, kultúra

Majdnem kirúgták az iskolából, mert nem tudott olvasni a Stranger Things sztárja

Sokáig küzdött a diszlexiával, és a mai napig is nehezen megy neki az olvasás.

A 22 éves Maya Hawke igazi színészcsalád sarja, szülei ugyanis nem mások, mint Uma Thurman és Ethan Hawke. Maya is örökölte tehetségüket, aki olyan produkciókban szerepelt eddig, mint a Kisasszonyok sorozat vagy a Stranger Things harmadik évada. Most pedig a zeneiparban is kipróbálja magát.

Uma Thurman es Maya Hawke

Azonban az ő élete sem fenékig tejfel, komoly megpróbáltatások érték és érik a mai napig is, aki a National People Radionak diszlexiájáról nyilatkozott frissen debütáló zenei albuma, a Blush kapcsán:

“Kirúgtak az iskolából, amiért nem tudtam olvasni. Speciális iskolába írattak, ahova tanulási képességzavarral élők járnak. Sokáig tartott, míg megtanultam olvasni, és még mindig nehezen megy”.

A fiatal tehetség ma már áldásnak érzi a diszlexiát, ami miatt sokkal kreatívabb személlyé fejlődött. Maya szerint ebben szüleinek is nagyon nagy szerepük volt, akiknek a tanácsaira ma is mindig hallgat.

“Mindkettejük hasonló sikereket könyvelhet el, de a szakmán belül mégis nagyon különbözőek a tapasztalatait. Azt hiszem ez a legnagyobb előnyöm, hogy ismerem a buktatókat és a jó dolgokat, így talán elkerülhetem azokat a mellényúlásokat, amiket a fiatal színészek el szoktak követni.”

Forrás Hirado.hu
Facebook
<