Majka: Életek múlnak a hülyéken

Majka a hvg.hu-nak adott interjút, amelyben arról beszélt: még mindig érzi a fertőzés utóhatását, mérhetetlen fáradtság van rajta és feleségén is, olyan, amit elmondása szerint semmihez nem tud hasonlítani az elmúlt 41 évéből.

“Napról napra jobb kicsit, de nagyon lassan. A legkeményebb koncertes időszak utáni kimerültség ennek a húsz százaléka nagyjából”

– fogalmazott.

Az énekest kérdezték arról is, érzi-e a felelősségét annak, hogy ő lett a “koronaceleb”, miután betegsége során folyamatosan videóban osztotta meg tapasztalatait.

Majka szerint nem neki van felelőssége, hanem azoknak, akik ezt az egészet elbagatellizálják. Itt említette a magát vírusrealistának valló Gődény György gyógyszerészt, és azokat az ismerőseit, akik “bőszen hirdetik a hülyeséget”.

“Nagyon rossz, ha itt a butaság lelkesedéssel párosul. Gődénnyel kapcsolatban persze ez nem igaz, ő csak profitálni akar abból, hogy veszélybe sodor sok embert.

Nézzük meg, kik haltak meg: Böröndi Tamás, Balázs Fecó és sorolni lehet a neveket az ismert emberek közül, akiknek még nem kellett volna távozni. A videókon keresztül

azt akartam, hogy az emberek lássák, ez a vírus egy orosz rulett. Mindenkire máshogy hat”

– mondta Majka.

Hozzátette: az ő ereje abban rejlik, hogy nem kell finoman elemeznie a statisztikákat, és abból “barátságosan elmagyarázni”, mit látunk, hanem egyszerű érvekkel el tudja mondani, mi történik a világban.

“Nekem nem kell operatív törzsként szépen magyaráznom a hülyéknek azt, amit el lehet két mondatban is. Szegény Müller Cecílián is azt látom, hogy néha megtenné, de ő nem teheti”

– fogalmazott.