Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

MAMI filmkritika

Villámkritika

Mese a magányos a cukros néniről és az ő mézeskalácsházáról.

Tate Taylor, A segítség, A lány a vonaton és A hallgatás törvénye rendezője bőven ért a feszültségkeltéshez és ezen erényét a Mami címet viselő horrorelemekkel tarkított pszichothrillerben is megmutatja. Hogy a Mami mégsem lett közönségkedvenc annak mondjuk megvannak az okai, de messze nem olyan rossz film, mint azt az értékelései mutatják.

A film főhőse az Octavia Spencer által alakított Sue Ann, aki napközben az állatorvosi rendelőben húzza az igát, éjjel pedig a legmenőbb partiarc, aki az alapesetben a szabadban piáló középiskolásoknak biztosít helyszínt. A fiatalok által csak Maminak becézett, anno szüleikkel egy iskolába járó magányos nő buliszervizként működő pincéje egyre népszerűbb, a fiatalok imádják őt, a házigazda fiatalokkal való szándékai azonban igencsak mások.

Az elsőfilmes, eddig sorozatokon dolgozó Scotty Landes forgatókönyve szépen lassan bontakozik ki, néhány ponton talán idő előtt is, talán ez az egyik oka annak, hogy a filmnek nem sikerült átlépnie a középszerűséget. A feszültséget okosan adagolja, a film alaphangulata az első perctől kezdve baljós, azonban attól a ponttól, hogy a flashbackeknek köszönhetően kapiskálni kezdjük Mami motivációit, kissé oda is az élménynek.

Talán jobb út lett volna, ha a forgatókönyv végén öntik csak a nyakunkba, hogy mi mozgatta Mamit, ami a finálénak is adott volna némi katarzist, főleg ha elvezetnek minket abba az irányba, hogy Mami megszállottságának alapja mindössze a társfüggőség.

Ezzel együtt sem nevezhető pocséknak Tate Taylor thrillere, Octavia Spencer pedig mint mindig ezúttal is félelmetesen jó – de most szó szerint.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Mami (2019)
60%
A közepesnél azért jobb.

Már önmagában az meglepett, hogy egy egy este játszódó filmet vártam az előzetese alapján, ehhez képest a Mami sokkal lassabban bontotta ki a cselekményét. Nem rossz, de azért sokkal több volt ebben.

  • Szerintem
Ez is érdekelhet:
<