Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Már premierdátuma sincs a Tenetnek

Úgy tűnik Christopher Nolan bármennyire is szerette volna, idén már nem mutatják be az év legjobban várt filmjét.

Sokáig úgy tűnt, hogy a Tenet lesz az első blockbuster ami a mozikba kerülhet, Christopher Nolan a végsőkig kitartott és harcolt a Tenet nyári bemutatását illetően, de úgy látszik, hogy a premierdátumok tologatása helyett a Warner végleg letett arról, hogy még idén bemutassa a filmet.

Tenet: A paradoxonok, az időinverzió és a kazualitás lehet a film kulcsa

A Tenet legutolsó bemutatódátuma augusztus 12 volt, de a stúdió most törölte ezt, így bizonytalanná vált, hogy mikor mutathatják be a filmet.

A növekvő amerikai fertőzésszám miatt képtelenség lett volna bemutatni az Egyesült Államokban, a Warner pedig nem akarta kockáztatni azt, hogy a film Európában vagy Ázsiában kerüljön először mozikba. Az amerikai sajtó egy kicsit ekézi is emiatt a stúdiót és a rendezőt, mondván, ha Nolan nem ragaszkodna a moziélményhez (és ahhoz a vaskos összeghez, ami a bevételek 20 százaléka lesz), akkor emberéleteket sem sodornának veszélybe.

Tenet: Nolan nem akart CGI-t, felrobbantott egy Boeing 747-est

A The Verge szerint ugyanis Nolan filmjére egyértelmű, hogy tódulni fognak a nézők a mozikba, ez pedig elősegítheti a koronavírus terjedését. Ha pedig mégsem így lenne, akkor a Trollok a világ körül példája mutatja, hogy az online kiadásban is van pénz.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<