Hír és közéleti magazin

Március végén Sherlock visszatér a magyar képernyőkre

Az AXN tévécsatorna mára kultikussá vált sikersorozata, a SHERLOCK második évada a főszereplő tragikus halálával és megmagyarázhatatlan feltámadásával ért véget, és nyugtalanító kérdéseket hagyott a nézőkben.

Az AXN tévécsatorna mára kultikussá vált sikersorozata, a SHERLOCK második évada a főszereplő tragikus halálával és megmagyarázhatatlan feltámadásával ért véget, és nyugtalanító kérdéseket hagyott a nézőkben. A rajongók hosszú, feszült várakozással teli időszak után végre talán választ kapnak kérdéseikre: március végén ugyanis Sherlock visszatér a képernyőkre, érkezik a harmadik évad.

sherlock3

Sherlock Holmes életben van és visszatér a képernyőkre, hogy újabb bűnügyeket derítsen fel. Hogyan csinálta? Mit szól mindehhez partnere, Dr. Watson? A kultikus sorozat harmadik évada 2014. március 29-étól, szombatonként 19:10-től az AXN műsorán.

A harmadik évadról

Sir Arthur Conan Doyle történeteinek modern interpretációjában a legendás detektív, Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) és barátja, Dr. John Watson (Martin Freeman) napjaink Londonjában dolgoznak megoldhatatlannak látszó bűnügyek leleplezésén.

A harmadik szezonban hosszú csend után a kiállhatatlanul bájos Sherlock feltámad hamvaiból, hogy megállítson egy London elleni terrorista merényletet, miközben Watsonra rátalál a szerelem és házasodni készül. A ?tanácsadó detektívnek? szembe kell néznie azzal az egyetlen emberrel is, akit igazán gyűlöl, Charles Augustus Magnussennel.

A sorozat készítői az új évadban Sir Arthur Conan Doyle The Adventure of the Empty House, The Sign of the Four és a The Adventure Of Charles Augustus Milverton c. történeteit dolgozzák fel. Vajon fény derül arra is, hogyan élte túl Sherlock azt, hogy leugrott a tetőről?

Az epizódok tartalma

1.rész: The Empty Hearse.

Műsoron: 2014.03.29. 19:10-től

Két év telt mióta nem találkoztunk főszereplőinkkel. Dr. John Watson tovább lépett, beletörődött Sherlock halálába. Rátalált a szerelem, új horizontok nyíltak meg előtte. Ám Londont terrorista támadás veszélye fenyegeti, és Sherlock feltámad sírjaiból. Nyomozónk Mycroft hívására visszatér Londonba, miután nevét végre tisztázták a vádak alól. Azonban ha úgy gondolja, hogy minden úgy van, ahogy ott hagyta, nagy meglepetésben lesz része?

2.rész: The Sign of Three

Műsoron: 2014.04.05. 19:10-től

Sherlocknak élete legnagyobb kihívásával kell szembenéznie: beszédet kell mondani John esküvőjén. De koránt sincs olyan nyugalom, mint ahogy tűnik. A boldogságot beárnyékolja egy gyilkosság, valaki nem fogja látni a friss házasok első táncát. Sherlocknak meg kell oldania az ügyet és megállítani a gyilkost.

3.rész: His Last Vow

Műsoron: 2014.04.12. 19:10-től

Bizonyos ellopott levelek ügye Sherlockot Charles Augustus Magnussenhez vezeti, a zsarolás Napóleonjához, az egyetlen emberhez, akit igazán gyűlöl. Hogyan lehet kezelni egy ellenfelet, aki ismeri mindenki gyenge pontját?

Néhány érdekesség

Ruhák – A Sherlock Holmest alakító Benedict Cumberbatch a sorozatban a brit designer, Spencer Hart klasszikus öltönyeit viseli. Sherlock inge Dolce & Gabbana, kabátja pedig Belstaff.

Design – Sherlock lakásának kialakításánál a designerek minden apró részletre odafigyeltek, hiszen az ördög a részletekben rejlik: mindennek koherensnek kell lennie Sherlock világnézetével. A design tükrözi Sherlock kaotikus, de precíz természetét.

Könyvek – A Sherlock könyvespolcán lévő könyvek Sherlock érdeklődési köreit tükrözik: Ipari gázok, Emberi élettan, Angol szólások, Klinikai genetika, Kérdések és válaszok a brit történelemből, A Guide to the Cotswold Way, Planet Narnia. Sherlock asztalán pedig a Moriarty által írt Rendőrségi Törvény áll.

Felkészülés  – Benedict Cumberbatch a következőképpen készült Sherlock szerepére: diétázott, meditált, újraolvasta a könyveket, verseket és rendszámokat memorizált, hogy a memóriáját formába hozza.

John és Mary ? John Watson (Martin Freeman) és felesége, Mary (Amanda Abbington) a való életben is egy pár