Meddig várhatnak még a Tenet vagy a Mulan bemutatásával?

-

Rebecca Rubin, a Variety újságírója annak próbált utánajárni, meddig feszíthető ez a kényes helyzet.

Iparági szereplőkkel beszélgetve megállapította, hogy a jól termelő kasszasikereknél sem mindegy, mennyi pénzt dobnak ki marketingre. Ide tartozik minden a tv-reklámoktól az internetes hirdetéseken át az óriásplakátokig. Ha egy film marketingköltsége kezdi elérni az ötmillió dollárt, az már egy olyan összeg, aminél elkezdenek vakarózni a filmstúdiónál, és indulhat az aggodalom.

Általában hat héttel a premier előtt szokták megindítani a folyamatokat, azonban a koronavírus-járvány most egy elnyújtott marketingkampányt idézett elő olyan filmeknél, mint a fent említett Tenet vagy a Mulan.

Senkinek sem jó a dolog. A stúdió költi a pénzt a majdnem semmire, a még ki nem nyitott mozi pedig szintén nem tud bevételt termelni. Egymásra vannak utalva.

És ha minden helyre is áll egyszer, akkor még nem beszéltünk az átlagos mozilátogató azon félelméről, hogy mennyire fog újra szívesen emberek közé menni…

Kapcsolódó

A mozikat elkerülte, de streamingen itthon is debütál a Rendbontók

A megtörtént esetet feldolgozó film az 1970-es Miss World szépségversenyre fókuszál, amely az események hatására a nyugati szépségideál 180 fokos fordulatot vett.

Wonder Woman 1984 filmkritika

A Wonder Woman 2017-ben bemutatott első része attól volt jó, hogy volt szíve. Filmtechikailag abban is találhattunk kivetni valót,...

VV Alekosz 12 oltást is kér, mert kell a pénz fűtéskorszerűsítésre

A Momentum alsó hangon populista ötlete, hogy kapjon mindenki 100 000 forintot, aki beoltatja magát a koronavírus-vakcinával. 

Most a címlapon

A mozikat elkerülte, de streamingen itthon is debütál a Rendbontók

A megtörtént esetet feldolgozó film az 1970-es Miss World szépségversenyre fókuszál, amely az események hatására a nyugati szépségideál 180 fokos fordulatot vett.

Hamisított hírnév – Itt az HBO influenszer-generációról szóló filmje

Megérkezett a Fake Famous (Hamisított hírnév) című új HBO dokumentumfilm előzetese, amely az influencerek valódi(nak látszó) világába kalauzolja a nézőket.

A szakértő szerint VV Renátót emberi méltóságában sértette meg az RTL

Mérő Vera, a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene csoport alapítója, Mérő Vera korábban is többször foglalkozott már a ValóVilág10-zel.

Jön az Eufória különkiadásának 2. része

A tervezetthez képest 2 nappal korábban, már holnap (január 23-án) elérhető lesz az Eufória különkiadás 2. része, amely ezúttal Jules-ra (Hunter Schafer) fókuszál.

A Hírstart ajánlata