Filmek, sorozatok, kultúra

Még idén megérkezik A Bly-udvarház szelleme sorozat a Netflixre

A Hill-ház szellemét követően ezúttal A csavar fordul egyet című horrorhistóriát dolgozta fel Mike Flanagan.

The Haunting of Bly Manor (A Bly-udvarház szelleme) címen készít horrorsorozatot a Netflix, a széria pedig egy antológia-sorozat része, amelyet 2018-ban, A Hill-ház szelleme sorozattal indított Mike Flanagan.

A sorozat forgatását még februárban be tudták fejezni, azóta az utómunkálatok zajlanak és sajtóértesülések szerint még idén Halloween környékén, vagyis valamikor októberben bemutatja a szériát a Netflix.

A sorozat Henry James A csavar fordul egyet című novelláján alapul, ebben új nevelőnő érkezik egy angliai vidéki kastélyba. Ez akár egy idill nyitókép is lehetne, a nyugalmat azonban gyorsan megtörik a rejtélyek: mi történt a korábbi alkalmazottakkal, s miféle titokzatos idegenek járnak a kastélyban? Hátborzongató látomások kísértenek, a múlt rejtélyes, a jelen baljós, a valóság és a képzelet határán járunk, és a csavar néha fordul egyet…

A regénynek számos filmes feldolgozása van, melyekben szerepelt többek között Marlon Brando (Éjszakai jövevények), Nicole Kidman (Más világ), Colin Firth és Ingrid Bergman is. A történet alapján Benjamin Britten operát írt.

<