Még mindig a régi trükkök – Új előzetest kapott a Dexter 9. évada

A Dexter 9. évadának előzeteséből kiderül, hogy Michael C. Hall karaktere még mindig a régi trükköket alkalmazza, és ízelítőt ad a sorozatgyilkos visszatéréséről.

A valamikor idén ősszel debütáló sorozat 2013 óta először tér vissza egy 10 epizódos etapban. Miután a Dexter katasztrofális sorozatfináléja keserű érzéseket hagyott a rajongókban az egykor széles körben kedvelt sorozat iránt, az antihős visszatérése miatt a rajongók abban reménykednek, hogy ezeket a hibákat helyre lehet hozni. Az eredeti showrunner, Clyde Phillips a fedélzeten van a megújulás során, (ő egyébként a sorozat negyedik évadában távozott), ami arra utal, hogy a sorozat visszatér a gyökereihez.

Michael C. Hall az egyetlen eredeti szereplő, akinek a szerepe hivatalosan is meg lett erősítve (bár hallani arról, hogy Jennifer Carpenter is visszatérhet Debra Morgan szerepében, vélhetően Dexter egyik “sötét utasaként”), de a sorozat néhány új arcot is felvett, akikkel Dexter az új évadban játszhat majd. Clancy Brown lesz Dexter legfőbb ellenlábasa, míg Jamie Chung egy true-crime podcastert alakít, vagyis valaki olyat, aki valódi bűnügyek nyomában nyomoz és erről készít adást. Egy rövid teaser már utalt a sorozat havas helyszínére: Dexter a Miamiban és Oregonban töltött idő után New York északi részén fog letelepedni. Hogy ott mennyire boldogul majd, még nem tudni, de a legutóbbi előzetes mindenképpen arra utal, hogy elég gyorsan akklimatizálódott.

A Showtime ugyanis új előzetest tett közzé a Dexter kilencedik évadához, ami ismét a havas helyszínt emeli ki. A klip alatt Nina Simone “Don’t Let Me Be Misunderstood” című dala szól, utalva Dexter belső vívódására. Ahogy a kamera ráközelít, Hall egy ablaknál állva látható, az üvegen pedig úgy látjuk tükröződik Dexter egyik áldozata, aki megkötözve küzd a kiszabadulásért. A klip végén Hall baljósan mosolyog a kamerába, szemöldökét vidáman felvonja. Nézd meg alább:

(Tartaléknak:)

Bár az új sorozat helyszínét tekintve egészen másnak tűnik, egyértelmű, hogy Dexter még mindig az a sorozatgyilkos, akit a rajongók megismertek és megszerettek. Hogy mennyit változott személyesen a Dexter eredeti befejezése óta eltelt tíz év alatt, azt még nem tudni, de az biztos, hogy a benne élő Sötét Utast táplálni fogja. Chung kiegészítése egy igazi bűnügyi podcasterként érdekes csavar, és úgy tűnik, hogy olyan személyként állítja be őt, aki az évad során valamikor Dexter célkeresztjébe kerülhet.

Brown antagonistája Dexter új városának polgármestereként jelenik meg a sorozatban, de mivel Dexter már korábban is szembekerült néhány gonosztevő gyilkossal, a sorozatnak itt túl kell szárnyalnia önmagát. Amikor Dexter visszatér, a sorozat nagyon másképp fog kinézni, és remélhetőleg ez jó előjel lesz a jövőre nézve. Sok rajongónak még mindig fáj a sorozat elszúrt fináléja, és ez az újjáélesztés tökéletes alkalom arra, hogy Dexter Morgan története méltó befejezést kapjon.

A Dexter Revival címere hallgató 9. évad valamikor ősszel debütál majd az amerikai Showtime televíziós csatornán és a Paramount Plus streamingszolgáltatásban.