csütörtök, január 28, 2021

Megérkezett a Ragyogás folytatása – Stephen King: Álom doktor

-

Éppen ma számoltunk be róla, hogy Stephen King A jó házasság című novelláját is megfilmesítették, máris itt a következő történet, amit lehet adaptálni a kreatív válságban lévőknek.

stephen-king-alom-doktor

A horror koronázatlan királyának új könyve a nagysikerű Ragyogás folytatása. A napjainkban játszódó regény cselekménye három szálon bontakozik ki.

Az Igaz Kötés nevű furcsa, baljós kompánia lakóautóival szeli át az Egyesült Államokat; egy Abra nevű kislány a Ragyogásban főszereplő kisfiú, Danny Torrance különleges képességeinél is erősebb természetfeletti erő tanújelét adja; Dan Torrance a Panoráma szállóban töltött, rettegéssel teli tél után felcseperedett, alkoholista lett, és mostanra leszokott a piáról.

Egy New Hampshire-i hospice-házban dolgozik ápolóként, ahol különleges képessége jóvoltából megkönnyíti a haldoklók szenvedéseit. Az intézetben Dant Álom doktorként kezdik emlegetni. Ebben az egyszerre izgalmas és maradandó olvasmányban a Ragyogás világa más szempontból, de nem kevésbé lélegzetelállítóan elevenedik meg, a régóta kísértő szellemek újra visszatérnek közénk. Az Álom doktor tartást ad, emberségre nevel, mégis lehetetlen lidérces borzongás nélkül olvasni.

Kapcsolódó bejegyzések

A Netflix sztori, és ami mögötte van

Új szemszögből mutatja be a Netflix történetét és a megújulás kultúráját a cég egyik alapítójának frissen megjelent könyve. Reed Hastings "Az a szabály, hogy nincs szabály" című írása már itthon is kapható.

Folytatódik a valaha készült legjobb Stephen King sorozat

Az HBO már feldolgozta Stephen King A kívülálló című regényét, de állítólag már készül a folytatás, ami már a könyvek után játszódik.

Lenyűgöző előzetesen Stephen King Végítéletének új változata

Az emberiség kihalt, de még mindig hátra van a jó és a rossz végső összecsapása.

Meglepő színészt választottak az új Stephen King-horror főszerepére

A Universal filmstúdió és Jason Blum produkciós cége, a Blumhouse következő projektje A tűzgyújtó című Stephen King-horror adaptációja lesz.

Friss

Technikai problémák miatt állt le az HBO GO

Ha nem megy az HBO Go, a hiba nem a te készülékedben van, hanem a szolgáltatónál vannak fennakadások.

Válik Az Esernyő akadémia sztárja

Elliot Page (korábbi nevén Ellen Page), Az Esernyő Akadémia sztárja, tavaly decemberben jelentette be, hogy transznemű.

Ha Shonda Rhimes visz elég könyvet a nyaralásra, el sem készül A Bridgerton család sorozat

Julia Quinn, A Bridgerton család alapjául szolgáló Bridgerton-regénysorozat írója elég vicces sztorit osztott meg a napokban.

39 évesen meghalt Jeanette Maus

Jeanette Mausnál 2020 áprilisában diagnosztizáltak vastagbélrákot.

A Hírstart ajánlata