kedd, január 26, 2021

Megérkezett az első videóklip a Queen új albumáról

-

Szerintem nem is egy, hanem legalább két generáció nőtt fel Freddie Mercuryn és a Queenen, hiszen az apák jó eséllyel megfertőzték a fiaikat.

Queen-Forever

Én is így jártam és remélhetőleg ezt a Queen-rajongást majd tovább tudom adni a fiamnak, aki már egy egész más világban nő fel. Azonban a zene az 10-20 múlva is zene lesz, a tökéletes hang meg sosem lesz hamisabb, aminek következménye, hogy ennek egyvelege hallhatatlan. És ez a Queen, amelynek máris mutatjuk a legújabb videóklipjét, amely a Let Me in Your Heart Again című dalhoz készült.

November 10-én a Virgin kiadó gondozásában új gyűjtemény jelenik meg a legendás Queentől. A Queen Forever című album javarésze a legendás brit csapat korai ’80-as évekbeli anyagaira összpontosít és három eddig kiadatlan felvételt is rejt majd a 22 éve elhunyt énekessel, Freddie Mercuryval. A szimpla és dupla változatban is megjelenő anyag egyik érdekessége a Michael Jacksonnal közös There Must Be More To Life Than This dal, amely eredetileg az 1981-es Hot Space albumhoz készült, de végül nem fejezték be. Mercury később Jacksonnal közösen énekelte fel a számot, amely majdnem felkerült az 1984-es The Worksre, de végül innen is lemaradt, hogy aztán Freddie egy szólóváltozatát jelentesse meg 1985-ös önálló nagylemezén, a Mr. Bad Guyon – írja a Rockvilág.


Michael Jackson ft. Freddie Mercury – There… by nrg-95

?Hatalmas boldogság töltött el, amikor először játszottam le a stúdiómban a dalt. Lenyűgöző volt hallani Michael Jackson friss, élettel teli hangját, mintha ott lett volna, ehhez csak ráadás volt Mercury szóló vokálja.? ? nyilatkozott a Rolling Stone magazinnak Peter Orbit, akinek köszönhetően most a nagyközönség is hallhatja a duettet. A There Must Be More to Life Than This egy korai változata hallható Mercury szólólemezén (Mr. Bad Guy) is, ahol inkább a zongoráé a főszerep, míg az újrahangszerelt verzióban a gitár és vonósok kerültek túlsúlyba.

A Foreverre ugyancsak felkerül egy korábban befejezetlenül maradt dal szintén a The Works album idejéből, a Let Me In Your Heart Again, valamint Freddie Mercury első szólósikerének, a Giorgio Moroderrel 1984-ben elkészített Love Kills dalnak egy lecsupaszított ballada változata. A válogatás többi nótája Queen sikerdalok, klasszikus tételek és jól ismert számok új verziója.

Brian May és Roger Taylor idén ismét Adam Lamberttel együtt turnézott, egyelőre nem tudni, jövőre mennyire terveznek komoly aktivitásokat, de az új album megjelenésének apropóján azt sem lehet kizárni, hogy egy nagyobb turnéra indulnak.

QUEEN – Forever

(11/10 – Hollywood/Virgin)

CD1
01 Let Me In Your Heart Again
02 Love Kills ‘ The Ballad
03 There Must Be More To Life Than This (William Orbit Mix)
04 Play The Game
05 Dear Friends
06 You’re My Best Friend
07 Love Of My Life
08 Drowse
09 You Take My Breath Away
10 Spread Your Wings
11 Long Away
12 Lily Of The Valley
13 Don’t Try So Hard
14 Bijou
15 These Are The Days Of Our Lives
16 Nevermore
17 Las Palabras De Amor
18 Who Wants To Live Forever

CD 2:
01 I Was Born To Love You
02 Somebody To Love
03 Crazy Little Thing Called Love
04 Friends Will Be Friends
05 Jealousy
06 One Year of Love
07 A Winters Tale
08 ’39
09 Mother Love
10 It’s A Hard Life
11 In The Lap Of the Gods
12 Save Me
13 Made in Heaven
14 Too Much Love Will Kill You
15 Sail Away Sweet Sister
16 The Miracle
17 Is This The World We Created
19 Forever

Kapcsolódó bejegyzések

Ismét a slágerlisták élén a Queen együttes

Visszatért 25 év után a brit slágerlisták élére a Queen, az együttes Live Around The World című koncertalbuma a tizedik, amely az első helyet szerezte meg.

Szívrohamot kapott Brian May, a Queen gitárosa

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a világhírű Queen együttes gitárosa.

Itt a Freddie Mercury-film első előzetese

Így elsőre irdatlan menőnek tűnik a Bohém rapszódia.

Bohemian Rhapsody – Ő nem Freddie Mercury, hanem Rami Malek!

A Mr. Robot sorozat főszereplője, Rami Malek lesz a Freddie Mercury életrajzi film főszereplője, amelyhez most befutott az első...

Friss

Halálom napja filmkritika

A Fűrész-filmek rendezője ezúttal áldozati szertartást tart.

Újabb sorozatban vállalt szerepet Brie Larson

Brie Larson továbbra is igyekszik megtalálni az egyensúlyt a kisképernyő és a mozivászon között.

A ValóVilágból azt is megtudtuk, hogy a felsál a sertés nyakában van

A gazdálkodás hete zajlik éppen a ValóVilágban és ha már annyit tanultunk tőlük eddig is, akkor ezúttal is isszuk a szavaikat.

A Hírstart ajánlata