Megérkezett az új Internátus-sorozat előzetese

Ami manapság a Netflixen az Elit, az egy korosztállyal ezelőtt az Internátus címet viselő spanyol sorozat volt, amely 2007 és 2010 között futott, de statisztikailag hét évadot élt meg és máig Spanyolország egyik legnépszerűbb tinisorozata.

Az Internátus sorozat egy Madrid melletti erdőben működő bentlakásos elitiskola, a Fekete Tó Internátus lakónak történetét mesélte el, megfűszerezve nem kevés krimivel illetve mindenféle misztikus és rejtélyes elemmel, mint az iskola alatti labirintus, a kincses szoba, és a titkos műtők.

A sorozatban olyan színészek szerepeltek, mint az azóta világsztárrá lett Ana de Armas (Szárnyas fejvadász 2049, Nincs idő meghalni) vagy Blanca Suarez (A bőr amelyben élek).

A nagy pénzrablást is bemutató spanyol Antena3 csatorna sorozata itthon az AXN-en futott (akárcsak az ezt követő szintén remek spanyol sorozat, A Bárka), az új, El Internado: Las Combres című sorozat pedig az Amazon Prime-ra érkezik majd.

A helyszín új, de a történet is újragondolja az eredeti sorozat alapjait. A szabadfordításban Internátus: A dombok címre hallgató széria egy erdőszéli, szinte megközelíthetetlen sziklaszirten, egy régi kolostor mellett található bentlakásos iskola lázadó diákjainak történetét meséli el, akik azért kerülnek az iskolába, hogy szigorú fegyelmet tanuljanak.

A környező erdő azonban ősi legendáknak és máig aktív fenyegetéseknek ad otthont, így rengeteg kalandban lesz részük a fiataloknak.

A sorozatot Laura Belloso, az eredeti sorozat írója készíti és egyelőre 8 részre rendelték be.