Filmek, sorozatok, kultúra

Megjelent a Wildness! – Hét év után új albummal jelentkezik a Snow Patrol

Immáron hét éve, hogy megismerkedtem a Snow Patrollal, és mit is mondhatnék… szerelem volt első hallásra. Az együttes 2003-ban a Final Straw című albumával robbant be a köztudatba, sikerük azóta is töretlen. Olyan dalokat köszönhetünk nekik mint a Chasing Cars, vagy éppen a Run.

2011-ben jelent meg az utolsó lemezük Fallen Empires címen, ezt követően 2013-ban még előrukkoltak egy válogatáslemezzel, ám azóta a banda nem hallatott magáról. Ez persze nem azt jelenti, hogy azóta egyáltalán nem voltak aktívak. Az együttes frontembere Gary Lightbody filmzenéket írt, és több zenei projekten is dolgozott méghozzá Ed Sheeran, Taylor Swift vagy éppen a Biffy Clyro társaságában. Eközben természetesen készült a május 25-én már megjelent Wildness album. Biztosan állíthatom, hogy megérte várni. A Wildness hozza a Snow Patroltól már jól ismert fülbemászó, érzelmes és tartalmas dalokat, kétségkívül minőségi munka. Az album tíz számot tartalmaz, producerként Jacknife Lee működött közre a készítésénél, a dalszövegeket pedig a lényűgözően tehetséges Gary Lightbodynak köszönhetjük.

[/media-credit] Kép: Simon Lipton

Az album bejelentésével egy időben Lightbody a következőket nyilatkozta:

“A vadságnak sok fajtája van, de szerintem kétfélére szét lehet választani: a modern kor vadságára, minden összezavarodottságával, logikátlanságával és elidegenedésével együtt, és ott van az a régebbi vadság. Valami ősi, élő és csodaszép, amely az igazi kapcsolódásunkkal, a szenvedélyünkkel, a szeretetünkkel, a természettel és az egymással való bensőséges kapcsolatunkkal beszél. Ez az a fajta vadság, amelyre az album fókuszál. Az elvesztésére. Ahogy megpróbálunk újra kapcsolatba kerülni vele. Emlékezni rá.”

Forrás: http://qprime.com/artist/snow-patrol/

Wildness track list:

01 Life on Earth
02 Don’t Give In
03 Heal Me
04 Empress
05 A Dark Switch
06 What If This Is All the Love You Ever Get?
07 A Youth Written in Fire
08 Soon
09 Wild Horses
10 Life and Death

[media-credit id=121 align=”aligncenter” width=”750″][/media-credit]

A zenekar egyébként nem tétlenkedik, sorra jönnek a videoklipek is a dalokhoz, szóval nem csak akusztikai, de vizuális élményekben is bőven részesülhetünk. Azt kell, hogy mondjam, hogy egyelőre még nem találkoztam olyan dallal a lemezen amit ne hallgattam volna rongyosra, engem egyértelműen megvettek kilóra. A Wildnesst azoknak ajánlom akik szeretik azt a különleges, néha kissé elvont stílust amit a Snow Patrol képvisel, és olyan dalokra szomjaznak amik nem csak a dobhártyájukat ingerlik, hanem a szívüket is megdobogtatják.

 

<