Megrendítő dokumentumfilm – A spanyol vonatkatasztrófa

-

Kizárólag a Discovery Channel műsorán lesz látható az júliusban történt Santiago de Compostela-i vasúti balesetet megrendítően, de hiteles módon bemutató dokumentumfilm, A spanyol vonatkatasztrófa. A műsor feltárja a szerencsétlenséghez vezető okokat, másodpercről másodpercre elemzi a tragédia mozzanatait, bemutatja a mentési munkálatokat, az országos gyászt és a katasztrófa egyéb utóhatásait. A műsor szeptember 29-én, vasárnap 18 órakor lesz látható a Discovery Channel műsorán.

A spanyol vonatkatasztrofa dokumentumfilm

Július 24-én, szerdán 20 óra 42 perckor kisiklott egy 218 utast szállító expresszvonat alig négy kilométerre a zarándoklatairól híres Santiago de Compostelától. A balesetben 79-en haltak meg és több mint húsz túlélő van azóta is kritikus állapotban. A pálya széléről rögzített biztonsági felvételen látható, ahogy a vasúti alagútból szűk kanyarba érkező vonat elhagyja a síneket, és a hátsó nyolc kocsi perdülve csapódik a betontöltésbe az utasokkal együtt. A spanyol vonatkatasztrófa másodpercről másodpercre elemzi a vasúti baleset felvételét, valamint aprólékos 3D-s animációval ábrázolja a vonat mozgását és a fizika életbe lépő törvényeit.

Európában és a világ más tájain is folyamatosan épülnek nagysebességű vasútvonalak, ezért fel kell tennünk a kérdést, hogy a hasonlóan súlyos katasztrófák gyakoribbá válhatnak-e a jövőben. Ennek lehetőségét a vasútbiztonsági technológiák vezető mérnökei és kutatói segítségével válaszolja meg A spanyol vonatkatasztrófa. De a tragédia közvetlen körülményei is válaszra várnak. Mi okozta a kisiklást? Műszaki probléma? Emberi mulasztás? A kettő kombinációja? Túl gyorsan haladt a vonat? Mit csinált a vezető a becsapódás előtti pillanatokban?

A filmben megszólalnak a vasúti közlekedés európai szakértői, a spanyol mentőalakulatok munkatársai és a baleset túlélői, köztük ? a zarándokként Santiagóba tartó ? Oscar Luis Gonzales, a súlyos sérülései ellenére a roncsokból saját lábán kijutó Rosana Martín Pérez és a baleset helyszíne közelében élő Isidoro Casta?o Ballesteros, aki az elsők között érkezett a túlélők segítésére és videón dokumentálta az ütközés utáni állapotokat.

A pusztulás és szörnyűség képei a mérnöki elemzés mellett az emberi drámát is életre keltik. A tudományos ismeretek, a szemtanúk beszámolója és a helyszíni vizsgálatok eredményei segítségével A spanyol vonatkatasztrófa nézői megismerhetik a vasúti közlekedés jövőjét.

Kapcsolódó

Ma rajtol a Szörnyek hete az AMC-n

Január 3-ig minden este egymás után két hideglelős borzongást okozó filmet mutat be az AMC, 22:00 órai kezdéssel.

Dokumentumfilm-sorozat készül Paul McCartney-ról

Dokumentumfilm-sorozat készül Paul McCartneyról. A legendás zenész, ex-Beatle pályáját a világhírű amerikai producer, Rick Rubin hat részben fogja feldolgozni.

Különleges filmekkel ünnepli születésnapját a SuperTV2

Pontosan nyolc éve, hogy az elsők között indult el a TV2 Csoport kábelcsatornája, a Super TV2. Ebből az alkalomból most visszarepíti a csatorna a nézőket az indulás évébe, és novemberben hétvégenként csupa olyan film lesz látható, melyeket nyolc éve, azaz 2012-ben mutattak be.

Vasárnap lesz a Pilátus című film bemutatója a Duna televízióban

Anya és lánya kapcsolatáról szól Dombrovszky Linda rendező első tévéfilmje a Pilátus, amelyet vasárnap este mutatnak be a Duna televízióban.

Most a címlapon

Megérkezett A nomádok földje szinkronos előzetese

A számos díjat elnyert, Oscar-esélyes film, a Frances McDormand főszereplésével készül A nomádok földje a magyar mozikba is látható lesz.

Ben Affleck kidobta a kukába Ana De Armas posztereit

Ben Affleck és Ana de Armas szakításától hangos Hollywood, meg a brit bulvársajtó.

A Bridgerton család főszereplője hajnalban kelt, hogy a szexjelenetekre rágyúrjon

Rege-Jean Page a Netflix médiabirodalom legújabb sztárja, aki eléggé megdobogtatta a női nézők szívét A Bridgerton család címet viselő sorozatban.

A Hírstart ajánlata

Jöhet a következő?Neked ajánljuk
Ez is érdekelhet