Filmek, sorozatok, kultúra

Megszületett a Joób család 11. gyermeke – a sportoló apuka 38 éves

Joób Márton háromszoros kenu-világbajnok immár nem 10, hanem 11 gyermek édesapja. Mindössze 38 éves, de már ekkora a családja. Jordán májusban jött a világra.

A háromszoros kenu-világbajnok sportoló, Joób Márton és felesége Dóra mindig nagy családról ábrándozott, ugyanis Dórának is több testvére van. Ez volt a döntésük egyik oka. A sportoló mindössze 38 éves, de már 11 gyermek boldog apukája.

Joób Márton

Bár nagy családról álmodtak, de szerintünk ők sem gondolták volna, hogy ekkora családjuk lesz. 16 évvel ezelőtt házasodott össze a boldog pár, és már akkor tudták, hogy nem érik be kis családosként.

Joób család gyermekek

Bár csak 5-6 gyermekről volt szó a kezdetekben, de miután megérkezett 6. gyermekük, úgy döntöttek, hogy még jobb lenne, ha minél több gyerekkacajtól lenne az otthonukban.

Büszkeség tölti el Mártont és Dórát, amikor gyermekikről mesélnek. Többek közt azt is megosztották elmondták, hogy szerencsés helyzetben vannak, ugyanis a nagyobb testvérek már be tudnak segíteni a kicsiknél.

Joób család

Miután kitűzték azt, hogy 10 gyermek legyen, és ez megvalósult 2019. februárjában, új döntést hoztak. Miért is ne lehetne 11 vagy akár 12 a gyermekeik száma? Most a jövőbe tekintve, úgy gondolják, hogy nem bánnák, ha még egy-két gyermek érkezne a családba.

Azonban az élet felülírta a terveiket, amikor a 11. gyermekük Joób Jordán megszületett császármetszéssel, az orvosok azt mondták, hogy nem javasolják azt, hogy Dóra még több gyermeknek adjon életet. Jordán így is 2 hónappal korábban  érkezett a vártnál – mondta el az édesapa.

– Terveztünk volna még egy-kettőt, örömmel vállaltuk volna, de elfogadjuk a javaslatot. Ha már így alakult, értékeljük inkább azt, hogy egyre nagyobbak lesznek a gyerekek, és mi is egyre szabadabbak leszünk, egyre könnyebb lesz velük nyaralni vagy síelni – tette hozzá az édesanya.

<