Sorozatos hírek Megtorló lett a capitoliumi tüntetők jelképe?

Megtorló lett a capitoliumi tüntetők jelképe?

Múlt héten tüntetők törtek be a Capitolium épületébe, számos rendőr megsérült, összesen öten pedig életüket vesztették a zavargások során. A híradásokból kiderült, hogy a Capitolium támadói közül többen a Marvel igazságosztó karakterének, a Punisher, avagy magyarul Megtorló néven tevékenykedő Frank Castle-nek a koponyás szimbólumát viselték a ruhájukon.

Ennek köszönhetően pedig a közösségi médiát elárasztották az olyan felvetések, miszerint a Marvel Comicsnak a karaktert végleg nyugdíjba kellene küldenie, jobb lenne, ha inkább törölnék Punishert az összes jövőben megjelenő képregényből, írja a Gamestar.

“Azok, akik ilyen kontextusban viselik a jelképet, saját magukat teszik nevetségessé ugyanúgy, ahogy a rendőrtisztek is tették a nyáron. Igazából ugyanis csak egy félelmetes szimbólumot akarnak a pólójukon hordani, hogy aztán utána hazamenjenek a feleségükhöz és gyerekeikhez, tovább éljék mindennapi életüket. Ugyanúgy nem gondolnak bele komolyabban a Megtorló szimbólumba, mint azok az ostobák, akiket szerdán láttam, hogy a csillagos és sávos lobogót lengették, miközben megtámadták a Capitoliumot.” – mondta Garth Ennis, a Megtorló-képregények írója.