Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Komoly mellékhatások bukkantak fel a Mellékhatás sorozatban

Úgy tűnik, hogy menet közben valami eltört a Mellékhatásban, ugyanis az elmúlt epizódok során sem a történet, sem a szereplők nem brillíroztak, sőt kifejezetten visszaesett a sorozat minősége.

Nagyon lelkesek voltunk a premiert követően, de a lelkesedés most kissé alábbhagyott, ugyanis nem várt problémák, ha úgy tetszik mellékhatások ütötték fel a fejüket az RTL Klub Mellékhatás című sorozatában.

Mellékhatás

Ezzel együtt persze még mindig a legjobb magyar tartalom jelenleg a televízióban, azonban nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy mennyire életszerűtlen párbeszédeknek és jeleneteknek lehetünk a szemtanúi.

Berta (Borbély Alexandra) és Zoltán (Adorjáni Bálint) párbeszédeinek nincs érzelmi mélysége, mintha maguk a szereplők sem rendesen élnék bele magukat az aktuális jelenetbe, miközben ez azért a korábbi epizódokra egyáltalán nem volt jellemző, kimondottan magas szintű előadásokat láthattunk.

Persze minden színésznek lehet rossz vagy rosszabb napja és az is előfordul, hogy a jelenetek újra vételére nincs tengernyi idő, bár ha minden igaz a Mellékhatást 2 évig készítették, ez alapján úgy sejtjük lett volna lehetőség újra filmre venni a nem teljesen hiteles jeleneteket.

Mellékhatás

Nem azt mondjuk, hogy cápaugrásnak vagyunk szemtanúi, de az eddigi izgalmak most némi monotonitásba kapcsolták át, ráadásul nem túl valószerű jelenetekkel.

Ott van például a legutóbbi epizód jelenete, amelyben Karesz (Szalay Bence) a ház előtt várja Annát (Sztarenki Dóra), hogy odaadja neki a 2 millió forintot. Mióta várt ott? Honnan tudta, hogy Anna jönni fog? Mennyire életszerű, hogy valaki leutazik 150-200 kilométert, hogy odaadjon egy borítékot, majd visszaül az autóba és elhajt anélkül, hogy három mondatot váltana a testvérével? Márpedig Anna nem számított a bátyja érkezésére, hiszen meglepődött, vagyis Karesz nem tudhatta a beosztását, hogy mikor megy dolgozni, vagy hogy egyáltalán mikor indul el otthonról. Ennek ellenére ott ült az autón, mint aki pontosan tudja hol és mikor kell felbukkannia.

De ugyanilyen volt az, amikor Anna és Zoltán utaztak Ózdra, hogy rábeszéljék Mónit. Zoltán nagyon jól tudta milyen körülmények közé érkezett és ahelyett, hogy az első szava az lett volna, hogy “adok x milliót, ha vállalod”, inkább arról beszélt Móni (Barta Ágnes) mennyire jót tenne olyan emberekkel, akiknek nem lehet gyermekük. Egyrészt meg sem próbálta meggyőzni a lányt, másrészt meg nem tűnik valószínűnek, hogy egy mindennapos problémákkal küzdő kvázi egyedülálló anyát meg lehetne győzni, hogy jót tét lélekként vállaljon magára további terheket. Egyszerűen nem volt a helyén az egész.

Mellékhatás Ludmann Zsolt és Ludmann Kata

A történet sem nagyon megy előre, sőt kifejezetten beállt. Nagy meglepetésre Ludmannékat (Nagy Zsolt és Tenki Réka) is alig látjuk, sőt sokkal inkább előtérbe került Anna családja, így a fentebb említett Karesz és anyja (Herczeg Adrienn), na meg Kíra (Schumacher Vanda) viszonya. Ez persze csak a nézői elvárásokhoz képest meglepő, valahol üdítő is, hiszen a sorozat nagyon nem abban a mederben halad előre, mint ahogy arra előzetesen számítani lehetett. Vagy ha abban a mederben halad, akkor kifejezetten csordogál, legalábbis sok felesleges kört futnak le, még eljutunk a nézők által várt történethez (Anna béranyasága persze jelenleg csak elméleti), ami nem is lenne baj, ja eközben lennének izgalmak.

Persze az is lehet, hogy a történet lassulása már a nagy és izgalmakkal teli finálét készíti elő, ebben az esetben lesz miről beszélnünk három hét múlva és jó eséllyel más véleményen leszünk, ha az összképre kell visszanéznünk.

Egy abortusztabletta is előkerül a Mellékhatás 8. részében

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<