Hír és közéleti magazin

Merész fordulatok a Tömény történelem évadzáró epizódjában

Kannibál jobbágyok, animált magyar űrutazás és a legendás angol-magyar labdarúgó-mérkőzés, a londoni 6-3, természetesen Puskás Öcsivel az élen! A Comedy Centralon futó Tömény történelem ma 22.00-kor kezdődő záró epizódjában ugyanis rendhagyó módon három mesélő, Ganxsta Zolee rapper, Dombóvári István humorista, valamint Szabó Zoltán újságíró írja át a magyarok legemlékezetesebb eseményeit – ezúttal is „némi” alkohollal megspékelve!

tomeny_tortenelem1Ganxsta Zoli tetemes mennyiségű vodka és egy kevés sör kíséretében mesél Dózsa György parasztháborúba torkollott keresztes hadjáratáról, belekombinálva Szapolyai János erdélyi vajda és ismert ketrecharcosunk, Bánóczi Zoltán egymásnak feszülését. De a bokszmeccs nagy meglepetésre elmarad, a parasztlázadás viszont Zolee alkoholgőzös sztorijában is megtörténik, és ahogy a valóságban, úgy szegény Dózsa György a rapper sztorijában szintén tüzes koronával a fején végzi. Szó mi szó, kisebb dramaturgiai fordulatot azért a záró jelenet is tartogat a számunkra, így tűnnek fel a színen a kannibál jobbágyok…

Dombóvári István fantáziájának szabadon bocsátásához szintén némi alkoholt hív segítségül, gondolatai pedig egészen a sztratoszférán túlra repítik a mozirajongó humoristát. Az egyik legnagyobb magyar sikersztori, Farkas Bertalan űrutazásának története a standupos képzeletében A-kategóriás hollywoodi filmként, animációs Brezsnyevvel és űrhajósokkal elevenedik meg.

„Nagy sci-fi rajongó vagyok. Magyarország és az űrutazás gyakorlatilag Farkas Bertalannal kezdődik, de vele is fejeződik be. Tisztelem a munkásságát, egy rendezvényen már személyesen is volt szerencsém találkozni vele. Kedves, közvetlen ember. Nekem is az az egyik legnagyobb álmom, hogy kívülről láthassam a Földet!” – mesélte Dombi az űrkalandhoz fűződő élményeiről.

A Tömény történelem évadzáró epizódjának utolsó mesélője, Szabó Zoltán újságíró nem szereti és nem is érti a focit, ennek ellenére bátorkodott a magyar focitörténelem egyik legemlékezetesebb momentumát, a londoni 6-3-at föleleveníteni. A spicces elbeszélésből megtudhatjuk, milyen nagy dilemmát okozott az elvtársaknak, egyáltalán belevágjanak-e a nagy mérkőzésbe. Sebes Gusztáv edzőtől Rákosi Mátyáson át egészen Sztálinig folyt a sorsdöntő diskurzus, míg végül a Wembley Stadionban nem került pont a legendás futballmeccs végére.