Filmek, sorozatok, kultúra

The Flash mozifilm – Michael Keaton visszatérhet Batman szerepében

A The Hollywood Reporter szerint Michael Keaton a 2022-es The Flash-filmben térhet vissza Bruce Wayne szerepében, akit a Batman és a Batman visszatér című filmekben formált meg korábban.

Michael Keaton legutóbb 1992-ben játszotta el a szerepet a Tim Burton rendezte Batman visszatér alkalmával, majd felidézte a karaktert a 2014-es Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) című, Alejandro G. Iñárritu által rendezett film főszerepében, amiért Oscar-díjra jelölték.

A The Hollywood Reporter szerint amennyiben Keaton megegyezik a Warner Bros. stúdióval, a színész több DC-féle képregényfilmben is eljátszhatja Batman karakterét, aki egyfajta mentor lenne, mint Samuel L. Jackson Nick Fury szerepében a Marvel-filmekben.

A The Flash sztorijának alapja a DC által létrehozott multiverzum, ismertebb nevén a Villám-paradoxon lenne, melyben a már jó ismert karaktereknek egy-egy univerzumban teljesen más a sorsuk, de akár megszemélyesítőjük is – az eredeti képregényes történet szerint egyébként ebben Bruce Wayne apja, Thomas Wayne válik Batmanné. A filmben Ezra Miller alakítaná Flasht, A villámot, de nem kizárt, hogy a CW sikersorozatának sztárja, Grant Gustin is feltűnik majd a moziban.

Az önálló Flash-film forgatása jövő tavasszal kezdődhet el.

Forrás Origo
<