Miért hagyta ott Maggie a The Walking Deadet és miért tér vissza?

Cohan 2005-ben debütált színészként, amikor Beatrice nővért alakította Heath Ledger oldalán a Casanova című filmben. Karrierje ennek ellenére nehezen indult be, főleg kisebb szerepet kapott (előbb az Odaátban, majd a Chuck sorozatban és a Vámpírnaplókban), egészen 2011-ig, amikor megkapta Maggie szerepét és igazi sztárrá vált.

Amikor megkapta a szerepet már tudta, hogy ez beindíthatja a karakterét, hiszen volt annyi képregényes ismerete, hogy tudta, Maggie hosszú évekig meghatározó szereplő a The Walking Deadben. Lauren Cohan karaktere az évek alatt aztán rengeteg dolgot élt meg, igazi hullámvasút volt számára a nyolc évad, azonban valahogy – annak ellenére, hogy közönségkedvenc lett – nem jött meg az áttörés, hiába fogytak el szépen lassan a régi karakterek a sorozatból.

A színésznő nyolc év után egyrészt kissé beleunt abba, hogy semerre sem megy a karaktere, másrészt kevesebbet keres a színésztársainál (és az AMC-vel folyó bártárgyalása nem vezetett sehova), harmadrészt meg szeretett volna új lendületet adni a karakterének, ezért elvállalta az itthon Mr. Whiskey címen futó Whiskey Cavalier sorozat egyik főszerepét.

A Mr. Whiskeyt azonban egy évad után kaszálták, a színésznőnek pedig nem igazán indult be a karrierje Hollywoodban sem. Bár szerepelt a Batman Superman ellenben, A fiú című horrorban és a 22 mérföldben, de a The Walking Deadből való kiszállását követően – a várakozásokkal ellentétben – nem igazán kapkodtak utána a producerek.

Nem csoda, hogy a visszatérésének bejelentésekor azt mondta a Comic Con közönségének, hogy olyan érzés, mintha hazatérne a családjához, amivel egyrészt a rajongóknak mondott köszönetet, másrészt meg nagyjából a The Walking Dead alkotóinak is megköszönte az újabb lehetőséget.

Maggie karakterét a 9. évad 5. részét tulajdonképpen a levegőben hagyták, kevés tisztelgés és magyarázat mellett távozott a sorozatból. Most azonban azt ígérik, hogy egy teljesen megújult Maggiet kapunk, reméljük, hogy ez azt jelenti, hogy sokkal több és izgalmasabb időt tölt majd el a képernyőn a színésznő.

Szólj hozzá