Sorozatkibeszélők Minden amit a THE WALKING DEAD: WORLD BEYOND sorozatról tudni érdemes

Minden amit a THE WALKING DEAD: WORLD BEYOND sorozatról tudni érdemes

Majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt 2019 február 28-án jelentették be, hogy a The Walking Dead univerzum egy harmadik sorozattal bővül.

A sokáig Monument munkacím alatt fejlesztett The Walking Dead: World Beyond fejlesztését Scott Gimple és Matt Negrete párosára bízták, akik eddig is tevékeny részt vállaltak a The Walking Dead élőszereplős univerzumából. Gimple a The Walking Dead sorozat showrunnere, producere és írója volt (majd az ő helyére érkezett Angela Kang, a sorozat mostani vezetője, Gimple ugyanis egy nagyobb, több The Walking Deades történetet összefogó megbízást kapott), még Matthew Negrete szintén íróként és producerként tevékenykedett az anyasorozatnál. A pilotot, vagyis a bevezető epizódot Jordan Vogt-Roberts (Kong: Koponya-sziget) rendezi.

2019 júliusában befutottak az első hírek a szereposztásról, majd pár napra rá az első koncepciós képeket is megnézhettük a sorozat látványterveiről.

2019 novemberében derült ki, hogy a sorozat címe The Walking Dead: World Beyond lesz, amelyet az Instagramon jelentett be Scott M. Gimple.

Valamivel később megérkezett a sorozathoz az első előzetes is, amely alapján az első benyomásunk az lehetett, hogy az új sorozat egy kvázi Éhezők viadala lesz kormányzati katonákkal meg zombikkal.

Emellett a New York-i Comic Conon már egy hosszabb előzetest is kaptunk, ekkor derült ki több információ is a sorozatról.

Eszerint a sorozatnak négy fiatal, két testvér és két barát lesz a főhőse. Egyikük sem ismeri a zombis-apokalipszis előtti világot, mindannyian már egy olyan világban nőttek fel (mint például a The Walking Deadben Judith Grimes), amikor már a járkálók uralták a bolygót és az emberek zárt közösségekbe tömörülve igyekeztek túlélni. Ettől függetlenül nem igazán ismerik a kinti világot, ugyanis ők maguk is egy zárt és nagyon biztonságos közösségben éltek mostanáig. Most azonban útra kelnek, hogy megtalálják egyikük apját és ehhez meg kell tanulniuk a kinti világhoz alkalmazkodni, ahol nem csak az élőhalottak, de a felnőttek is veszélyt jelentenek rájuk.

Néhányan hősökké, mások gazemberekké válnak

Josh Sapan, az AMC vezetője azt mondta a sorozatról “Úgy gondoljuk, hogy ez a harmadik sorozat tökéletes átjáró a TWD univerzum narratívájának továbbfejlesztésére többgenerációs, friss és váratlan módon”.

Az alkotói szerint a World Beyond egy ízig-vérig felnövéstörténet lesz, ugyanis hősei pont abban a korban vannak, amikor kifejlődik a személyiségük. Még befolyásolhatóak, tehát könnyen lehet, hogy ebben a korban dől el, hogy jó vagy rossz emberek lesznek végül.

“Ezek a gyerekek kényelmet és biztonságot kaptak egész életükben, de most mindent hátrahagynak egy veszélyes küldetés miatt, miközben felnőttek üldözik őket.” – emelte ki Scott M. Gimple a hőseiről.

A sorozatban egy Huck nevű nőt alakító Annet Mahendru (The Americans) a MEA World Wide-nak adott interjújában pedig azt mondta: Ez egy generációs apokalipszis show, tehát a gyerekekről szól, akik felnőttek, mégsem ismerték eddig a körülöttük lévő világot. Ezek a gyerekek most ki akarnak menni, hogy megnézhessék, mi maradt a világból. Ez az egész műsor olyan, mintha először látná és tapasztalnál meg valamit. Mint az első szerelmed, az első szívfájdalmadat … és először érzel teljes ürességet. Emlékszel még rá milyen volt az? Na ilyen lencsén keresztül kell majd nézni a szériát.

És, hogy még milyen lencsén? Az biztos, hogy az előzetesei és látványképei alapján a The Walking Dead: World Beyond sokkal színesebb lesz a jelenleg futó sorozatoknál.

A The Walking Dead új világa

A fekete ruhás katonákat és helikoptereket látva természetesen felmerült, hogy talán Rick Grimes is látható lesz a sorozatban. Természetesen Gimple ezt a kérdést is kissé megkerülte.

“Vannak különféle keresztezések, amelyek összekapcsolják a különböző sorozatainkat. Egy világban játszódó történetekről van szó, így az univerzumunk összekapcsolása érdekében vannak bizonyos dolgok, amiket mindenképpen megteszünk. A múlt történeteinek elmondásakor láthatjuk, hogy a karakterek kölcsönhatásba lépnek, vagy akár csak láthatjuk azokat a karaktereket, akiket egy ideje nem látunk.”

Januárban kiderült, hogy 2020 április 12-én érkezik majd a sorozat első epizódja. Március 21-én azonban bejelentették, hogy a sorozat bemutatója a koronavírus-járvány miatt csak 2020 második felében jön.

Pár napra rá azt is bejelentették, hogy a sorozat biztosan 2 évados lesz, megvan az a konkrét befejezés, aminél tovább már nem szeretnék mesélni a főszereplők történetét.

A The Walking Dead: World Beyond Brave, vagyis Bátorság címet viselő premierje április 12-én, vasárnap lesz az AMC-n, közvetlenül a The Walking Dead 10. évadának utolsó részét követően.

Képek a sorozatból:

Nico Tortorella as Felix Annet Mahendru as Huck

Alexa Mansour as Hope Hal Cumpston as Silas Alexa Mansour as Hope Aliyah Royale as Iris Alexa Mansour as Hope Aliyah Royale as Iris Nicolas Cantu as Elton Walkers Annet Mahendru as Huck Nico Tortorella as the walking dead world beyond 3 Alexa Mansour as Hope Aliyah Royale as Iris Hal Cumpston as Silas Nicolas Cantu as Elton Alexa Mansour as Hope Aliyah Royale as Iris Hal Cumpston as Silas Nicolas Cantu as Elton and Annet Mahendru as Huck Julia Ormond as Elizabeth

A szereplők:

 • Alexa Mansour mint Hope
 • Nicolas Cantu mint Elton
 • Hal Cumpston mint Silas
 • Aliyah Royale mint Iris
 • Annet Mahendru mint Huck
 • Nico Tortorella mint Felix
 • Julia Ormond mint Elizabeth
 • Joe Holt mint Leo Bennet
 • Natalie Gold mint Lyla
 • Al Calderon mint Barca
 • Scott Adsit mint Ton
 • Ted Sutherland mint Percy