Minden amit az ‘Öngyilkos osztag’ mozifilmről tudni érdemes

-

A Suicide Squad a DC Comics képegényeinek és animációs sorozatainak főgonoszait állítja a középpontba, s bár eddig megmosolyogtuk a projektet, az előzetes alapján kezdhetünk reménykedni, hogy tényleg egy baljós hangulatú képregény-adaptációt kapunk 2016 augusztusában.

az öngyilkos osztag című mozifilm főszereplői

A Comic Conon kiszivárgott kamerás előzetesre szerencsére nagyon gyorsan és megfelelően reagált a stúdió, hiszen eredetileg csak később mutatták volna be az előzetest, azonban a szivárogtatás hatására úgy döntöttek nem húzzák tovább a rajongók idegeit és fellőtték a netre a HD minőségű előzetest.

David Ayer (Az utolsó műszak, Harag) rendező filmje 5 hónappal azután kerül majd a mozikba, hogy bemutatkozik az új Batman, akit Ben Affleck alakít majd a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala című mozifilmben, és aki nem mellesleg a Suicide Squad (Öngyilkos osztag) című produkcióban is felbukkan majd.

Batman az Öngyilkos osztagban

Bár az antihős-film teli lesz olyan – Az Igazság Ligája animációs sorozatból és A Zöld íjász sorozatból ismert – karakterekkel, mint Amanda Waller (Viola Davis – Hogyan ússzunk megy egy gyilkosságot?), Deadshot (Will Smith – A függetlenség napja, Legenda vagyok), Harley Quinn (Margot Robbie – A Wall Street farkasa), Killer Croc (Adewale Akinnuoye-Agbaje – Lost), Rick Flagg (Joel Kinnaman – The Killing), Katana (Karen Fukuhara), El Diablo (Jay Hernandez), Slipknot (Adam Beach), Captain Boomerang (Jai Courtney) vagy Enchantress (Cara Delevingne – Papírvárosok), természetesen mindenkit Joker karaktere foglalkoztat, akit ezúttal (Jack Nicholson és a szerepért posztumusz Oscart kapó Heath Ledger után) a tavaly Oscar-díjat nyert Jared Leto alakít majd, nem is akárhogy, bár erről erősen megoszlanak a vélemények.

Joker az Öngyilkos osztag mozifilmben

Leto képregényesített, tetovált Joker-karaktere ugyanis nem mindenkinek nyeri el a tetszését, különösen úgy nem, hogy a karakter szinte minden jellemzőjével feltuningoltnak tűnő Leto akár egy Heath Ledger-féle “letisztultabb” Joker karaktert is el tudna vinni a vállán, legalábbis színészi sokszínűségét bebizonyította már a Mr. Nobodyban, a Mielőtt meghaltamban, a Rekviem egy álomértban, vagy éppen a  Chapter 27-ben, amelyért több mint 30 kilót hízott, csak hogy megkapja John Lennon gyilkosának szerepét.

Joker mosolyog az Öngyilkos osztag című mozifilm előzetesében

A film sztorija szerint az A.R.G.U.S. nevű ügynökség által elfogott, keményen őrzött, bebörtönzött szupergonoszokat az amerikai kormány kéri fel egy titkos küldetésre, amit ha teljesítenek, kegyelmet kapnak, de aki nem ismeri a képregényeket, de esetleg látott már néhány epizódot A zöld íjászból nagyjából tudja miről van szó, aki meg nem, annak röviden és tömören megmutatjuk mit érdemes tudni a DC szupergonosz-univerzumáról.

Mi az az A.R.G.U.S. (és ki az az Amanda Waller)?

Az A.R.G.U.S. (Armed Revolutionaries Governing Under Secrecy) egy Amanda Waller által vezetett kormányügynökség, amely szoros kapcsolatban áll a szuperképességekkel rendelkező igazságosztókkal, valahogy úgy képzeljük, mint amilyen a Marvel univerzumában a Nick Fury és Phil Coulson nevével fémjelzett S.H.I.E.L.D.-et. Amanda Waller a Zöld Íjász sorozatban is feltűnt már, nem is egyszer, hiszen többször is keresztbetett már Oliver Queennek. A filmben a nagyszerű Viola Davis alakítja majd, akit mostanság a How to get away with murder, vagyis a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? című sorozatban láthatunk.

Amanda Waller az Öngyilkos osztagban

Ki az a Rick Flagg?

Egy egykori vadászpilóta, aki mostanság a Suicide Squad terepküldetéseinek vezetője. A The Killing (Gyilkosság) sorozatból ismert Joel Kinnaman által játszott karakterre egyébként korábban Tom Hardy és Jake Gyllenhaal is esélyes volt.

Rick Flagg az Öngyilkos osztagban

Ki az a Killer Croc?

Killer Croc a Gonosztevők Titkos Szervezetének tagja, eredetileg Batman nagy ellensége, aki egy születési rendellenességnek és persze némi kísérletezésnek köszönhetően néz úgy ki ahogy. A szuper ereje mellé kevés intelligencia párosul, ahogy mondják ő előbb használja az öklét, mint az agyát. A karakter Adewale Akinnouye-Agbaje alakítja majd, aki a Lost Mr. Eko-jaként ismerhetett meg a világ.

Killer Croc, vagyis Gyilkos Krok az Öngyilkos osztagban

Ki az a Katana?

A karakter A zöld íjász sorozat 3. évadában is felbukkant. Nem gonosztevő, csupán egy japán harcművésznő, aki a családja kiirtása után dönt úgy, hogy segít megtisztítani a világot a bűnözőktől. A szerepet Karen Fukuhara kapta, akit korábban semmilyen produkcióban nem láthattunk még.

Katana az Öngyilkos osztagban

Ki az az Enchantress?

Nagyjából a DC univerzum Skarlát Boszorkánya (vagy ha úgy tetszik Igéző szépsége), aki képes mentálisan hatni másokra, bár ő maga mentálisan elég instabil. A karaktert a gyönyörű, mostanában már a színészkedéssel is kacérkodó modell Cara Delevingne alakítja majd, akit mostanában a Papírvárosokban láthatunk.

Enchantress az Öngyilkos osztagban

Ki az az El Diablo?

A Jay Hernandez (Gang Related, Last Resort, Motel) által alakított Chato Santana, vagyis El Diablo – Az Ördög azt vallja magáról, hogy egy démoni megszállásnak köszönheti képességét.

El Diablo az Öngyilkos osztagban

Ki az a Slipknot?

Az Adam Beach (A dicsőség zászlaja) által alakított Slipknot egy egykori vegyész, aki A Zöld Íjász sorozatban is feltűnt FIRESTORM nagy ellenfele a képregényekben.

Slipknot az Öngyilkos osztagban

Ki az a Captain Boomerang?

A korunk egyik legtehetségtelenebbnek tartott színésze, ám mindig tűzközelben lévő Jai Courtney (Die Hard 5, Terminator Genisys) által alakított Captain Boomerang Flash, vagyis a Villám nagy ellenfele, aki különböző high-tech bumerángok segítségével követ el bűncselekményeket.

Captain Booemerang az Öngyilkos osztagban

Ki az a Deadshot?

Halálpontos, vagyis Deadshot is felbukkant már a The CW és a DC közös sorozatában, A zöld íjászban. A karakter tulajdonképpen a világ legjobb bérgyilkosa, aki sosem téveszti el a célpontot. A filmben Will Smith alakítja majd, akit meg senkinek nem kell bemutatni.

Deadshoot vagyis Halálpontos az Öngyilkos osztagban

Ki az a Harley Quinn?

A mindig gyönyörű Margot Robbie által alakított Harley Quinn halálosan szerelmes Jokerbe és bármit, de bármit megtenne érte.

Harley Quinn az Öngyilkos osztagban

Valódi neve Dr. Harleen Frances Quinzel, és eredetileg az Arkham Elmegyógyintézet pszichológusa volt, amíg őrült módon bele nem szeretet egyik páciensébe, Jokerbe.

Ő Joker legnagyobb szövetségese, akinek nem egyszer segített megszökni Arkhamból. Másrészt sokszor látható a saját vagy Joker bűnbandája élén. Később barátságot köt Méregcsókkal, aki bead neki egy szert, amitől immunis lesz minden méregre.

Gyűlöli Batmant, mivel folyton megakadályozza Joker terveit. Jokerhez hasonlóan ő is őrült és vidám is egyszerre, de ezt az alábbi jelenetek is bizonyítják, ahogy azt is, hogy Margot Robbie kiváló választás volt a szerepre:

Harley Quinn 1 Harley Quinn 2 Harley Quinn 3 Harley Quinn 4

Kapcsolódó

HUSH filmkritika – Leszámolás a zsáner hülyeségeivel

A Hush című home-invasion nem egy újabb sikolykirálynő története. Nagyon nem.

ELVÁLASZTHATATLANOK filmkritika

Nem véletlen, hogy egy baba megszületésekor az az első és legfontosabb kérdés, hogy a csöppség egészséges –e. És ebből...

Húsevő generáció – Nyers filmkritika

A totális társadalmi átalakulás korát éljük. Olyan világban keressük a helyünket, ami a felfokozott ütemben zajló informatikai forradalom kíméletlen...

GODZILLA RESURGENCE filmkritika

Soha ne dobj atomot kétszer ugyanarra az országra, látjuk, mi történt Japánnal! Persze, azért van a dolognak jó oldala...

Most a címlapon

A mozikat elkerülte, de streamingen itthon is debütál a Rendbontók

A megtörtént esetet feldolgozó film az 1970-es Miss World szépségversenyre fókuszál, amely az események hatására a nyugati szépségideál 180 fokos fordulatot vett.

Hamisított hírnév – Itt az HBO influenszer-generációról szóló filmje

Megérkezett a Fake Famous (Hamisított hírnév) című új HBO dokumentumfilm előzetese, amely az influencerek valódi(nak látszó) világába kalauzolja a nézőket.

A szakértő szerint VV Renátót emberi méltóságában sértette meg az RTL

Mérő Vera, a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene csoport alapítója, Mérő Vera korábban is többször foglalkozott már a ValóVilág10-zel.

Jön az Eufória különkiadásának 2. része

A tervezetthez képest 2 nappal korábban, már holnap (január 23-án) elérhető lesz az Eufória különkiadás 2. része, amely ezúttal Jules-ra (Hunter Schafer) fókuszál.

A Hírstart ajánlata