Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

A MINDHUNTER 2. évada sem tündérmese lesz

Augusztusban érkezik a Mindhunter második évada a Netflixre.

Az atlantai gyerekgyilkosságokat feldolgozó 2. évadban is belemászhatunk majd a pszichopaták fejébe.

A John E. Douglas (és Mark Olshaker) könyve alapján, David Fincher keze nyomán és Charlize Theron produceri felügyelete alatt készült sorozat első évada hatalmas siker volt, persze nem véletlenül. John E. Douglas huszonöt évig dolgozott az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozóhivatalának különleges ügynökeként, ahol a pszichológiai profilalkotás technikájával vizsgálta az ország leghírhedtebb sorozatgyilkosainak és bűnözőinek elméjét. Az egykori ügynök szakmája egyik legendás alakja, róla mintázták A bárányok hallgatnak Jack Crawford nyomozóját: Douglasnek karrierje során olyan könyörtelen gyilkosokkal volt dolga, mint Charles Manson, Ed Gein, Ted Bundy vagy Ed Kemper.

Az augusztus 16-án érkező 2. évad fő cselekményszála az atlantai gyerekgyilkosságokra épül, amelyet – a vád szerint – Wayne Williams követett el. Williams több mint 20 afroamerikai fiatalt ölt meg, igaz végül két felnőtt meggyilkolása miatt ítélték el. A történet azért is lesz érdekes, mert Wayne Williamst John E. Douglas dugta rács mögé, azóta is életfogytiglani börtönbüntetését tölti, ezzel együtt azóta is tagadja, hogy akár egy gyereket is megölt volna és többször kért újratárgyalást – amit persze elutasítottak azzal érvelve, hogy Williams elkapását követően nem történt több gyermekgyilkosság. Ennek ellenére 2019 márciusában az atlantai rendőrség Keisha Lance Bottoms polgármester megbízása alapján újból megnyitotta az ügyeket abban a reményben, hogy a mai technológiai feltételek mellett bizonyítást nyerjen ki követte el az atlantai gyerekgyilkosságokat. Kíváncsiak vagyunk, hogy hogyan közelíti majd meg a Mindhunter az eseményeket, mert az első évadban is kaptunk arra példát, amikor nem egyértelmű, hogy valaki valóban zaklatást követett el, vagy csupán a gyerekeknek kedveskedett.

A történetileg 1979-ben induló évadban Fincher rendezi az első és az utolsó részt, a többiért Andrew Dominik és Carl Franklin felel.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Ez is érdekelhet:
<