Filmsor - Filmek, sorozatok, kultúra

Minisorozatként jön a Netflixre A martfűi rém

Augusztus elsején felkerül a Netflix kínálatába A martfűi rém című, 2016-ban bemutatott magyar thriller, amely igaz történeten alapul.

A megtörtént eseményt feldolgozó A martfűi rém című filmben halálra ítélnek egy férfit egy fiatal nő brutális meggyilkolásáért Martfűn, 1957-ben. Hét évvel később azonban ismét egymást követik a megrázó halálesetek. A forradalom utáni politikai tébolyban nehéz megtalálni az összefüggéseket és újra felvenni a nyomozás fonalát. Egy országban, ahol nem léteznek sorozatgyilkosok, egyre több az áldozat. A kirendelt fiatal ügyésznek minden kitartására szükség lesz, ha le akarja leplezni a rettegő kisváros kíméletlen ragadozóját.

A Sopsits Árpád rendezésében készült A martfűi rém nem csak, hogy bekerül a Netflix kínálatába, de sokkal hosszabb lesz annál, mint amit a mozikba láthattunk. A martfűi rém ugyanis minisorozatként, négy 45 perces epizódként kerül fel a szolgáltató kínálatába, ami nem egyszerűen azt jelenti, hogy feldarabolják a történetet, hanem azt is, hogy főcímet, egy előző részek tartalmából blokkot és végefőcímet is kap, na meg rengeteg olyan jelenetet, amit az eredetileg 120 perces filmből kivágtak.

Sopsits Árpád elmondta, hogy a filmet eredetileg sorozatként álmodta meg, de akkoriban nem volt olyan támogató, aki képes lett volna egy ilyen sorozatterv mögé beállni.

A sorozatban több új szál kifejtésére, és a meglévők elmélyítésére, illetve a karakterek árnyaltabb kibontására is terem nyílt. Ezekre a filmben az időtartam okán nem volt lehetőségem. Úgy érzem a sorozat még a filmnél is jobban sikerült. Szerencsére nem csak én vagyok ezen a véleményen.

– mondja a rendező.

Ne maradj le a friss hírekről, ide kattintva kövess minket a Facebookon vagy csatlakozz a Filmsor Light csoporthoz, ahol te is elmondhatod a véleményed!
Forrás Index
Ez is érdekelhet:
<