Minisorozatként jön a Netflixre A martfűi rém

-

A megtörtént eseményt feldolgozó A martfűi rém című filmben halálra ítélnek egy férfit egy fiatal nő brutális meggyilkolásáért Martfűn, 1957-ben. Hét évvel később azonban ismét egymást követik a megrázó halálesetek. A forradalom utáni politikai tébolyban nehéz megtalálni az összefüggéseket és újra felvenni a nyomozás fonalát. Egy országban, ahol nem léteznek sorozatgyilkosok, egyre több az áldozat. A kirendelt fiatal ügyésznek minden kitartására szükség lesz, ha le akarja leplezni a rettegő kisváros kíméletlen ragadozóját.

A Sopsits Árpád rendezésében készült A martfűi rém nem csak, hogy bekerül a Netflix kínálatába, de sokkal hosszabb lesz annál, mint amit a mozikba láthattunk. A martfűi rém ugyanis minisorozatként, négy 45 perces epizódként kerül fel a szolgáltató kínálatába, ami nem egyszerűen azt jelenti, hogy feldarabolják a történetet, hanem azt is, hogy főcímet, egy előző részek tartalmából blokkot és végefőcímet is kap, na meg rengeteg olyan jelenetet, amit az eredetileg 120 perces filmből kivágtak.

Sopsits Árpád elmondta, hogy a filmet eredetileg sorozatként álmodta meg, de akkoriban nem volt olyan támogató, aki képes lett volna egy ilyen sorozatterv mögé beállni.

A sorozatban több új szál kifejtésére, és a meglévők elmélyítésére, illetve a karakterek árnyaltabb kibontására is terem nyílt. Ezekre a filmben az időtartam okán nem volt lehetőségem. Úgy érzem a sorozat még a filmnél is jobban sikerült. Szerencsére nem csak én vagyok ezen a véleményen.

– mondja a rendező.

Kapcsolódó

A lány, aki a tűzzel játszott – Végzet: A Winx Saga sorozatkritika

Nem nagyon lehetne tipikusabb misztikus tinisorozat-kezdést bemutatni, mint amit a Végzet: A Winx Saga bemutat.

A Keresztanyu sorozat 16. részében

A Keresztanyu sorozat ma adásba kerülő 16. része a Rajtaütés címre hallgat.

A Keresztanyu sorozat 15. részében

A Keresztanyu című sorozat ma adásba kerülő 15. része A besurranó címre hallgat.

A Netflix kidobott egy videót a Bridgerton 2. évadához

Korábban már megírtuk, hogy A Bridgerton család címet viselő Netflix sorozat 2. évadát.

Most a címlapon

A mozikat elkerülte, de streamingen itthon is debütál a Rendbontók

A megtörtént esetet feldolgozó film az 1970-es Miss World szépségversenyre fókuszál, amely az események hatására a nyugati szépségideál 180 fokos fordulatot vett.

Hamisított hírnév – Itt az HBO influenszer-generációról szóló filmje

Megérkezett a Fake Famous (Hamisított hírnév) című új HBO dokumentumfilm előzetese, amely az influencerek valódi(nak látszó) világába kalauzolja a nézőket.

A szakértő szerint VV Renátót emberi méltóságában sértette meg az RTL

Mérő Vera, a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene csoport alapítója, Mérő Vera korábban is többször foglalkozott már a ValóVilág10-zel.

Jön az Eufória különkiadásának 2. része

A tervezetthez képest 2 nappal korábban, már holnap (január 23-án) elérhető lesz az Eufória különkiadás 2. része, amely ezúttal Jules-ra (Hunter Schafer) fókuszál.

A Hírstart ajánlata