Előzetes Megérkezett a Mortal Kombat vérben bővelkedő előzetese

Megérkezett a Mortal Kombat vérben bővelkedő előzetese

Az új Mortal Kombat film Simon McQuoid rendezői debütálása, akit az Aquamant rendező James Wan terelgetett producerként. A Mortal Kombat az azonos nevű, népszerű videojáték-franchise adaptációja, amely 1992-ben indult, és amelynek legutóbb 2019-ben jelent meg új verziója.

A Mortal Kombat a játék első megjelenése óta számos adaptációval rendelkezik. Az 1995-ös Mortal Kombat című film például A Kaptár-filmeket, vagy legutóbb a Monster Hunter – Szörnybirodalom című filmet is jegyző Paul W.S. Anderson rendezői bemutatkozása volt.

A folytatás Mortal Kombat: A második menet címmel 1997-ben jelent meg, már John R. Leonetti (Annabelle), neki szintén ez volt a rendezői debütálása, úgy látszik valamiért sok kezdő filmes lát fantáziát abban, hogy a Mortal Kombattal dobbantson egy nagyot.

mortal_kombat_2021

2010-ben már Kevin Tancharoen jelentkezett a Mortal Kombat: Újjászületés című rövidfilmmel, amelyet a Warner Bros megrendelésére készített és amely rövidfilm végül a Mortal Kombat: Legacy című websorozattá fejlődött.

Legutóbb, 2020-ban, a Warner Bros. Animation egy felnőtteknek szóló animációs filmet mutatott be Mortal Kombat Legends: Scorpions Revenge címen, hogy felcsigázza a 2019-ben kiadott játék iránti érdeklődését, és érdeklődést keltsen a következő élőszereplős film iránt.

A mozikba és az HBO Max-re egyszerre érkező Mortal Kombat forgatókönyvét Oren Uziel (Shimmer Lake, The Cloverfield Paradox), Dave Callaham (The Expendables – A feláldozhatók, Zombieland 2, Wonder Woman 1984) és az elsőfilmes Greg Russo írta.

A főbb szerepekben: Lewis Tan (Cole Young), Tadanobu Asano (Raiden), Ludi Lin (Liu Kang), Chin Han (Shang Tsung), Joe Taslim (Sub-Zero), Hiroyuki Sanada (Skorpió), Max Huang (Kung Lao), Jessica McNamee (Sonya Blade), Josh Lawson (Kano), Sisi Stringer (Mileena), Josh Lawson (Kano), Mehcad Brooks (Jax).

A filmet 2021 április 16-án mutatják be több platformon is, hiszen a Mortal Kombat egyike azon filmeknek, amelyet a Warner Bros. ebben az évben egyszerre mutat be mind a mozikban, mind az HBO Max-en.

A videó csak 18 éven felülieknek ajánlott megtekintésre, ahogy a film is, ugyanis a játék ikonikus kivégzései is megidéződnek benne.

Emellett feltűnő, hogy az előzetes alapján több alapszereplő oldalt cserélt, Sub-Zero Shang Tsungnál dolgozik, még Skorpió látszólag szimpatikus félként szerepel kettejük viszályában, sőt úgy tűnik, hogy Kano hőssé vált – legalábbis a sztori elején.

Ezzel együtt úgy tűnik, hogy maguk a harcosok nagyjából hűsek önmagukhoz, így a változások remélhetőleg friss és érdekes dinamikát hoznak a Mortal Kombat tornára anélkül, hogy túl sokat változtatnának azon, amit a rajongók ismernek és szeretnek.