Hír és közéleti magazin

Most akkor mi van a Star Wars univerzummal?

Miután a Disney felvásárolta George Lucas cégét, a Lucasfilmet, több új Star Wars-film elkészítését is bejelentették: 3 epizódot a kilencrészessé bővülő saga keretein belül, illetve egyéb, úgynevezett antológia-filmeket, amik egyes szereplőkre vagy cselekményszálakra koncentrálnak majd.

5543ca99db753b82389cbdc0-vanity-fair-star-wars-03-134434

2015. december 25-én érkezik a széria 7. része, ami Az ébredő Erő alcímmel kerül majd a mozikba. Ezt J.J. Abrams (Alias, Lost, új Star Trek-filmek) rendezi, és az új szereplők mellett feltűnik majd benne Harrison Ford (Han Solo), Mark Hamill (Luke Skywalker) és Carrie Fisher (Leia) is.

2016. december 16-án mutatják be az éppen most forgó első antológia-filmet, ami a Star Wars Anthology: Rogue One (vagyis Star Wars Antológia: Zsivány egyes) névre hallgat, és azt a missziót mutatja be, amely végeredményeként a lázadók megszerezték az épülő halálcsillag terveit, és eljuttatták azt Leia hercegnőhöz. A filmet a Monsters és a Godzilla rendezője, Gareth Edwards készíti, Felicity Jones (A mindenség elmélete) főszereplésével és olyan színészek részvételével, mint Forest Whitaker (Szellemkutya, Az utolsó skót király), Ben Mendelsohn (A sötét lovag: Felemelkedés), Diego Luna (Anyádat is!, Milk) és Riz Ahmed (Éjjeli féreg).

2017-ben jön a Star Wars 8, amiről egyelőre csak annyit tudunk, hogy a Looper és a Breaking Bad sorozat rendezője, Rian Johnson lesz majd a forgatókönyvírója és a direktora is. A 2019-es kilencedik epizódról és az esetleges többi antológia-filmről még csak nagyon képlékeny pletykák keringenek, amelyekkel egyelőre nem érdemes foglalkozni.