Filmek, sorozatok, kultúra

Mozifilm készül az Ami nem öl meg-ből

Stieg Larsson Millennium-trilógiája kis hazánkban és világszerte is bestseller lett. Mikael Blomkvist és Lisbeth Salander történetét egy három részes tévéfilm-sorozatban a svédek is adaptálták, majd Hollywood is lecsapott a sztorira: Daniel Craig és Rooney Mara főszereplésével 2011-ben David Fincher  forgatott filmet  az első részből, A tetovált lányból (Mara még egy Oscar-jelölést is bezsebelt a szerepért). A Sony úgy döntött, hogy átugorja a következő két részt, figyelmen kívül hagyja azok eseményeit és rögtön a negyedik könyv adaptációjával foglalkozik, amelyet már nem a 2007-ben elhunyt szerző írt.

Az Ami nem öl meg (angolul The Girl in the Spider’s Web, szóval sírunk a remek magyar címtől) című kötetet David Lagercrantz vetette papírra, amelyből Steven Knight (Locke – Nincs visszaút, Eastern Promises – Gyilkos ígéretek) faragott forgatókönyvet. Most végre mozgolódás van a projekt körül: a Variety értesülései szerint a Vaksötétet és az Evil Deadet Fede Alvarezt szeretné a stúdió megnyerni.

Rooney Mara visszatérésére számíthatnak a rajongók, akik azért joggal reménykednek Daniel Craig részvételében is, elvileg a kötet történetében Salander (Mara) és Blomkvist (Craig) kémek, kiberbűnözők és kormányügynökök halálos világában nyomoznak.

via Puliwood

<