Mozifilmeket készít az Amazon

Moziban bemutatott és két hónap után az internetre feltett filmek gyártásába kezdene az Amazon.

Amazon Prime

Az Amazon online áruház korábbi televíziós sikereire építve filmek gyártására készül, amelyeket mozikban mutatnának be és játszanának, majd két hónapon belül feltennék őket a Prime nevű videoszolgáltatásukra – közölte az internetes konszern.

Ezzel nagyon lerövidül az az általában nagyjából egyéves várakozási idő, amíg egy film online elérhető lesz. A cég a független filmekre koncentrál, amelyek költségvetése 5 millió és 25 millió dollár (1,3 milliárd – 7 milliárd forint) között van – közölte Sally Fouts szóvivő.

A lépés azt mutatja, hogy az Amazon egyre erősebben érdeklődik a digitális média iránt, néhány nappal korábban ugyanis szerződést írt alá Woody Allen rendezővel egy tévésorozat készítésére. Egyik saját gyártású sorozata, a Transparent online programjai közül elsőként nyert idén Golden Globe-díjat, ezzel a cég betört a televíziózás élmezőnyébe.

Riválisával, a csak netes tévézéssel foglalkozó Netflixszel szemben az Amazon Prime videoszolgáltatását csomagban árulják az online áruházban évente 99 dollárért (27 ezer forint).

Az Amazon közölte: első lépésként felvették Ted Hope-ot, olyan független filmek producerét, mint a Tigris és sárkány vagy az Evés, ivás, férfi, nő. “Célunk, hogy nagyjából 12 filmet készítsünk évente, a gyártást idén elkezdjük” – hangsúlyozta Roy Price, az Amazon Studios alelnöke.

Szólj hozzá