Hír és közéleti magazin

Musical, vígjáték, dráma és magyar thriller a mozikban

Ezen a héten egy szokatlan magyar thriller, Stephen Hawking, Annie és egy szélhámos hódítana a hazai mozikban. Mutatjuk is a kínálatot.

Mortdecai

A mindenség elmélete – The Theory of Everything

1963-ban a hírneves Cambridge-i Egyetemen Stephen Hawking, az ifjú kozmológus öles léptekkel halad a tudomány útján, és feltett szándéka, hogy talál egy egyszerű, meggyőző magyarázatot az univerzumra. Saját világa is kitárul, amikor fülig beleszeret egy bölcsész lányba, Jane Wilde-ba. Ám egy szerencsétlen baleset után ez az egészséges, aktív fiatalember 21 évesen megrázó diagnózissal kénytelen szembesülni: motoros neuronbetegség támadta meg végtagjait és képességeit, amely fokozatosan korlátozni fogja beszédében és mozgásában, és két éven belül bele fog halni. Jane szeretete, támogatása és elszántsága megingathatatlan, és a pár összeházasodik. Újdonsült feleségével az oldalán Stephen nem hajlandó tudomásul venni a diagnózist. Jane arra bátorítja Stephent, hogy fejezze be doktorátusát, melynek tárgya első elmélete az univerzum keletkezéséről. Családot alapítanak, és frissen szerzett és széles körben ünnepelt doktori címével felfegyverkezve Stephen belevág legambiciózusabb tudományos munkájába, melynek tárgya az, amiből neki oly kevés adatott: az idő. Miközben a teste egyre szűkebb korlátok közé kerül, szelleme túlszárnyal az elméleti fizika határain. A főbb szerepekben Eddie Redmayne, Felicity Jones, Emily Watson és Charlie Cox.

Mortdecai

Ő a született gentleman. Elegáns, jó modorú, és mindig megőrzi a hidegvérét. Tommy Mortdecai, a nagyvilági műkereskedő vad orosz banditákkal, az angol titkosszolgálat embereivel, megdöbbentően hosszú lábú feleségével és néhány nemzetközi terroristával a nyomában is mindig az marad, aki volt. Ezúttal azonban a szokásosnál is nagyobb szüksége van különleges képességeire. A tudomására jut, hogy egy lopott festmény hátoldalára jegyezték fel annak idején a titkos kódot, melynek segítségével hozzá lehet jutni a nácik elrabolt kincseihez.

A David Koepp rendezte  vígjáték főbb szerepeiben Johnny Depp, Gwyneth Paltrow, Ewan McGregor, Paul Bettany, Olivia Munn, Aubrey Plaza, Jeff Goldblum, Ulrich Thomsen és Oliver Platt.

Annie

Benjamin Stacks gazdag iparmágnás, aki most a polgármesteri székért indul a választáson. Kampánya részeként szeretné magához venni Annie-t, a csecsemőként magára hagyott árvát, aki nem éppen tökéletes nevelőszülőjével, Miss Hannigannel él. Ami kezdetben csupán a választópolgárok megnyeréséről szól, komoly kötődéssé alakul Benjamin Stacks és Annie közt.

Will Gluck adaptációjának főbb szerepeiben Quvenzhané Wallis, Jamie Foxx, Rose Byrne, Adewale Akinnuoye-Agbaje, David Zayas és Cameron Diaz.

Keresztút – Kreuzweg – Stations of the Cross

Maria most 14 éves. Családja egy fundamentalista katolikus közösség tagja. A lány a modern világban éli mindennapjait, de szívét Jézusnak tartogatja. Követni szeretné őt, szentté válni és feljutni a mennyországba. Maria tehát követi Jézus útját, s erről még Christian – a fiú, akivel az iskolában találkozott, s aki egy másik életben a nagy szerelem lehetett volna – sem tudja lebeszélni.

Parkoló

A pesti bérházak rengetegében, egy üres foghíjtelken áll a Parkoló. A Parkoló ura Légiós, aki egy sajátos kis birodalmat hozott létre a tűzfalak tövében. Télen-nyáron itt él a lakókocsijában, és csak egyetlen cél vezérli: nem akarja, hogy a külvilág káosza betörjön az általa kialakított nyugalom szigetére. Az egyetlen helyre, ahol otthon érzi magát. Egy nap azonban olyan vendég érkezik, akinek feltűnése alapjaiban változtatja meg Légiós és a hely addig megszokott életét. Imre, a gazdag üzletember 1968-as Ford Mustangjának keres biztonságos parkolóhelyet. Ekkor egy fordulatos, meglepetésekkel teli párbaj veszi kezdetét, melynek során egyre rafináltabb és durvább eszközökkel küzd a belváros két magányos harcosa a hullámpalával fedett parkolóhelyért.

Miklauzic Bence filmjének főbb szerepeiben Lengyel Ferenc, Szervét Tibor és Pokorny Lia.