10 éve a mítoszok nyomában

mythbusters

Egy évtizede már annak, hogy két férfi sugárhajtóművet erősített egy Chevrolet Impalára, hogy felgyorsítsák, és ezáltal a levegőbe emeljék az autót. Nem sikerült. Pár évvel később újra megpróbálták ? de az autó felrobbant a kísérlet során. Azóta Adam Savage és Jamie Hyneman csapata három taggal bővült, és idén szeptemberben tesznek egy végső próbát.

Tíz év nagy idő nagy idő egy televíziós műsor életében, különösen, ha tudományos témával és eszközökkel igyekszik szórakozást nyújtani a nézőknek. A Discovery Channel Állítólag? című sorozatának viszont sikerült a bravúr, és népszerűsége továbbra is töretlen. A jubileumról a magyar csatorna is megemlékezik.

Az ünnepség már nyáron elkezdődik: augusztus 15-én tízórás maratoni válogatás láthatunk az Állítólag? legkedveltebb kísérleteiből. A felelevenített epizódokban lennek nindzsák, szuperkémek és robbanó nadrágok, valamint azt is újra megtanulhatjuk, hogy lehet a leggyorsabban a kívánt hőmérsékletre hűteni fél tucat sörösdobozt.

De amíg vannak cáfolatra váró legendák, Adam és Jamie nem hagyja abba a mítoszirtást. A tévés fesztivál szeptember 3-án folytatódik, a műsor új évadának bemutatásával. A nyitóepizódban az Állítólag? csapata tesz egy utolsó próbát a műsor legelső mítoszával: Adam és Jamie egy évtizede sugárhajtóművet erősített egy Chevrolet Impalára, hogy annyira felgyorsítsák, hogy az levegőbe emelkedjen. Nem sikerült. Pár évvel később újra megpróbálták ? de az autó felrobbant a kísérlet során. Azóta Adam Savage és Jamie Hyneman csapata három taggal bővült, és szeptemberben tesznek egy végső próbát a sugárhajtóművel felszerelt autóval a Mojave-sivatagban. Senki ne próbálja utánuk!

Az új évad későbbi részei is ünnepiek lesznek: a Halálos fogás című műsor két kapitánya csatlakozik hozzájuk, és együtt kivizsgálják a rákhalászat mítoszait a rákcsapdáktól kezdve a 30 órás műszakok hatékonyságáig. A mítoszirtás a későbbi részekben sem áll meg, a fürdőszobai mítoszoktól kezdve a földrengéshez fűződő babonákig.

Ezt a magyar nyelvű oldalt pedig minden rajongónak ajánljuk: Mítoszirtók

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés

Most a címlapon

Liv Tyler szilveszterkor kapta kézhez pozitív koronavírus-tesztjét

Liv Tyler is elkapta a koronavírust, a tapasztalatait egy Instagram-bejegyzésben osztotta meg.

Én nyerem meg a játékot, mondta VV Renátó, majd kiesett a ValóVilág 10-ből

Történelmi vereséget szenvedett VV Renátó a ValóVilág 10. évadában.

Ethan Hawke Magyarországon forgathat Marvel-sorozatot

Ethan Hawke is benne lesz a Disney+ készülő sorozatában, a Moon Knight-ban, vagyis a Holdlovagban.

Hirdetés

Hírstart