Filmek, sorozatok, tévéműsorok és sztárhírek

MyTV – Tévés streamszolgáltatást indít a Telenor

A MyTV márkanevű szolgáltatás kínálatában egyelőre 14 tévécsatorna szerepel, köztük az MTVA csatornái, az M1, M2, a Duna és a Duna World, továbbá a Story TV és az AXN, de a közeljövőben várhatóan a TV2-vel bővül a kínálat.

A Telenor a világon először Magyarországon indítja el televíziós streaming szolgáltatását, amely lehetővé teszi élő és visszanézhető tévéműsorok nézését, valamint mintegy 2000 órányi videótár használatát, akár egyszerre több mobileszközön – jelentette be Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója sajtótájékoztatón pénteken Törökbálinton.

telenor_mytv

A MyTV márkanevű szolgáltatás kínálatában egyelőre 14 tévécsatorna szerepel, köztük az MTVA csatornái, az M1, M2, a Duna és a Duna World, továbbá a Story TV és az AXN, de a közeljövőben várhatóan a TV2-vel bővül a kínálat. A mobilszolgáltató társaság továbbá arra számít, hogy a jövőben további csatornákkal is megállapodnak.

A Telenor Hipernet előfizetői február 28-ig ingyenesen, előfizetési és adatforgalmi díj nélkül kipróbálhatják a MyTV-t, a későbbiekben pedig havidíjért fizethetnek elő háromféle csomagra.

Takács Zoltán, a Telenor digitális szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese ismertette, hogy a szolgáltatás egy előfizető számára egyszerre négy eszközön használható, beleértve a laptopot, tabletet és okostelefont is. Ezáltal például a család tagjai egyszerre különböző műsorokat nézhetnek.

A MyTV 3G és 4G hálózaton is működik. Az ingyenes kipróbáláshoz mindössze egy regisztrációra van szükség, amit SMS-ben is megtehetnek a Telenor előfizetői. Takács Zoltán hozzátette, hogy az ingyenes próbaidőszak alatt a Telenor élőben szeretné tesztelni a felhasználói szokásokat.

Christopher Laska a sajtótájékoztatón emlékeztetett, hogy a Telenor a közelmúltban nagy összegű beruházásokkal fejlesztette hálózatát, aminek eredményeként elindította a nagysebességű internet szolgáltatását, a hipernetet, a frekvenciahasználati engedélyének meghosszabbítása pedig új lehetőségeket teremt a vállalat számára. A Deezer zeneszolgáltatással a vállalat tavaly belépett a szórakoztatóipar területére, a mostani fejlesztéssel pedig egy lépéssel tovább halad a televíziós szolgáltatás felé. Hozzátette, hogy nem utolsósorban ezek a szolgáltatások legális tartalomfogyasztást tesznek lehetővé.

<