Nagy Zsolt: Alkoholista vagyok, éppen most jövök le

D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorának legújabb epizódjában Nagy Zsolt, az Örkény István Színház és a Mellékhatás című sorozat népszerű színésze volt a vendég, szúrta ki a Telex.

Mi jöhet a folytatásban? Ezekre a kérdésekre várjuk a választ a Mellékhatás 2. évadában

Ebben Nagy Zsolt azon túl, hogy elmeséli, édesapja nem szeretné látni, mióta egy interjúban elmesélte, hogy bántalmazó családból jön, hosszan beszél arról is, hogyan jutott el odáig, hogy beismerje magának és közvetlen környezetének, hogy alkoholista. És hogy miért éri meg segítséget kérni, ha az ember érzi, hogy probléma van.

D. Tóth Kriszta valahol a műsor felénél felveti, hogy amikor a műsor szerkesztője kereste először, akkor nem volt jó passzban, amire a színész azt mondja:

“Azért voltam rossz passzban, mert alkoholista vagyok. És most éppen jövök le. Egy hónapja tiszta vagyok.”

A kérdésre, hogyan jutott el addig a pontig, hogy el tudott menni segítséget kérni, a színész azt mondta

“Mert annyit hazudsz. Egyszerűen eljön egy kritikus pont. Mindenkinél máshol van ez. Valaki nagyon bírja a hazugságot, és valaki kevésbé”

Elmesélte, 14 éves korában még csak hétvégente ivott a haverokkal, aztán amikor elkezdett színházzal foglalkozni, komolyabban.

“Minden este ment az okosodás, a fejtágítás és az őrület, a saját sebeink feltépkedése, ami nem volt jó. Mindig kellet valami tompító. Aztán egyszer csak észre sem veszed, hogy hozzászoktál a tompítókhoz.

És akkor már nincs nap, csak másnapok vannak, és a másnapban való vékony idegrendszer, iszonyat sérülékenység – mesélte a műsorban.