Nagyszabású sorozatot készítenek a MALÉV-katasztrófáról, megérkezett az előzetese is

A MALÉV bejrúti légi katasztrófának rejtélyét feldolgozó sorozatot készít az RTL-es A mi kis falunk és a Drága örökösök, valamint a TV2-s Korhatáros szerelem című tévészériákat is gyártó ContentLab&Factory cég. A sorozat a HA-LCI címet viseli és 6 részből áll majd.

A HA-LCI lesz a cég első, nemzetközi piacra készülő, a Filmservice csapatával együtt készülő koprodukciója. A XX. század történelmének egy máig tisztázatlan tragikus eseményéről szóló sorozat műfaja szerint krimi lesz.

A ContentLab&Factory megszerezte a nagyszabású sorozat alapjául szolgáló történet jogait és a megvalósítás tekintetében előrehaladott tárgyalásokat folytat több jelentős külföldi partnerrel.

A Malév 240-es, Budapest-Bejrút járata 1975. szeptember 30-án helyi idő szerint 3.45-kor, nyolc perccel a bejrúti reptérre való leszállás előtt, eddig ismeretlen okból felrobbant és a tengerben zuhant. A gépnek 50 utasa volt, köztük egy magyar, és 10 főnyi személyzet. Mindenki életét vesztette. A fekete doboz hivatalosan a mai napig a tenger mélyén nyugszik a roncsokkal együtt.

Alább az előzetes:

Szólj hozzá