Natalie Portman: Gyerekként szextárgy voltam

-

Portmanre 12 évesen figyelt fel a filmes világ, amikor eljátszotta Mathilda szerepét a Léon, a profi című filmben. Ettől kezdve Hollywood elkezdte őt tárgyiasítani.

“Egyfajta “Lolitaként” kezeltek, amire válaszként falakat emeltem magam köré és én lettem a komoly és konzervatív lány. Nem bántam, mert így végre biztonságban éreztem magam. Ha kivívod a tiszteletet, akkor nem kezelnek szexuális tárgyként.”

1997-ben a 16 éves Natalie-nak ténylegesen felajánlották Lolita szerepét, ami Vladimir Nabokov azonos című regényén alapul. A történetben egy negyvenes éveiben járó férfi vonzódni kezd 12 éves nevelt lányához. A színésznő azonnal visszautasította az ajánlatot, mert félt, hogy a jövőben ez megbélyegezné.

Az Oscar-díjas színésznő pályafutása során számtalan olyan szerepet utasított el, amiben az intimitás előtérbe került, felnőttként pedig rendszeren felszólal a nők szexuális kizsákmányolása ellen.

Kapcsolódó

Focicsapatot alapítottak Hollywood színésznői

Natalie Portman, Jennifer Garner, Jessica Chastain és Eva Longoria is részt vásároltak maguknak egy Los Angeles-i női focicsapatban.

Natalie Portman duplán rendezi önmagát

Az Oscar-díjas sztár két híres amerikai újságíróról készít életrajzi filmet. Ez lesz a második rendezése.

SNL: Natalie Portman újabb rapparódiával jelentkezett

Tizenkét évet kellett várnunk arra, hogy Natalie Portman ismét csuklyában rappeljen és káromkodjon. A Natalie's rap 2 klipje még friss és ropogós.

EXPEDÍCIÓ – Erről a filmről beszélünk majd 2018-ban

Alex Garlandot nemrég még a 28 nappal később, a Napfény és a Dredd forgatókönyvírójaként tartottuk számon, manapság viszont a...

Most a címlapon

Újabb Trónok harca-sorozatot jelentettek be

Az HBO újabb Trónok harca előzménysorozaton dolgozik, méghozzá a 90 évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódó Kóbor Lovag, vagyis a Dunk és Egg történetei alapján.

Az X-Faktor majdnem újra felfedezte a 2004-es Megasztár legjobb énekesét

Annak idején sokan rongyosra hallgattuk Torres Dani albumát, különös tekintettel az Euro Punkra és persze régen volt már a...

A mozikat elkerülte, de streamingen itthon is debütál a Rendbontók

A megtörtént esetet feldolgozó film az 1970-es Miss World szépségversenyre fókuszál, amely az események hatására a nyugati szépségideál 180 fokos fordulatot vett.

Hamisított hírnév – Itt az HBO influenszer-generációról szóló filmje

Megérkezett a Fake Famous (Hamisított hírnév) című új HBO dokumentumfilm előzetese, amely az influencerek valódi(nak látszó) világába kalauzolja a nézőket.

A Hírstart ajánlata