Filmek, sorozatok, kultúra

Négy sorozat nyárra, amit kár lenne kihagynod

A tanulás végeztével, vagy éppen a munkaélet némi belassulásával végre több idő juthat kikapcsolódásra, köztük sorozatok nézésére is. Lássuk, mit kínál az idei nyári időszakra hazánk reklámmentes sorozatcsatornája, az Epic Drama – többek között egy izgalmas csemegének számító finn thrillert!

1 OXFORDI GYILKOSSÁGOK (Endeavour) 7. évad

OXFORDI GYILKOSSÁGOK (Endeavour) 7. évad

2020. június 22-24. 21.00

3×90 perc

Igen, Endeavour nyomozónk már a hetedik évadába kezd a drámacsatornán, ráadásul esti kikapcsként 3 nap alatt le is darálható az egész évad, amit olyan ismerős arcokkal frissítettek fel, mint Naomi Battrick (Jamestown), vagy Richard Harrington (Poldark).

Az elmúlt év eseményei mindenkiben mély nyomot hagytak, de Endeavour és kollégái az új évtizeddel (immár a ’70-es években járunk) a változás korszakába lépnek, ahol régi barátságok kérdőjeleződnek meg, de új kapcsolatok is virágzanak. A nők felszabadulásának és társadalmi pozíciójuk erősödésének idejét éljük. Oxford legjobbjainak rögtön egy igen erőteljes üggyel kell megbirkózniuk: újév napján egy testet fedeztek fel a város csatornájánál. A nyomozás egyetlen kiindulópontja egy tanú, aki a bűncselekmény éjszakáján sípoló hangot hallott. Az erős, több társadalmi dilemmát is átfogó hetedik évad Endeavour erkölcsi iránytűjét billegteti meg, mind személyes, mind szakmai vonatkozásban.

<